Kultúra

Páratlan gyermekkori Benczúr-grafikák a Móra-múzeumban + FOTÓK

Páratlan gyermekkori Benczúr-grafikák a Móra-múzeumban + FOTÓK

2013. július 12., péntek
Páratlan gyermekkori Benczúr-grafikák a Móra-múzeumban + FOTÓK
Benczur_gyermekkori_01

Gyermekkori rajzokkal bővült a Móra Ferenc Múzeum Benczúr-kiállítása: a mester 12 éves korában készült, nagy kézügyességről árulkodó grafikái mellett kedvenc rajzolószékét is bemutatják a Kultúrpalotában.

Külön teremben kaptak helyet

Benczúr Gyula

korai grafikái, vázlatai és festményei a Móra-múzeum Benczúr, a festőfejedelem című kiállításán. A legkorábbi rajzokat 12 éves korában készítette a mester: már ezeken az alkotásokon is feltűnik kiemelkedő zsenije - a könnyed életképeket óriási tehetséggel vetette papírra. Az érdeklődők mostantól Benczúr kedvenc rajzolószékét is megtekinthetik: a leleményesen kialakított ülésen remekművek százainak vázlatát készítette el a festőfejedelem. A kamaratárlaton a fiatal és az idős Benczúrral egyaránt találkozhatnak a látogatók: az egyik legkorábbi önarcképe mellett az egyik legutolsó róla készült fotót is bemutatják a Móra-múzeumban. A Benczúr, a festőfejedelem című kiállítást ingyenes tárlatvezetéssel is megtekinthetik az érdeklődők: minden csütörtökön 18 órakor indulnak a vezetések a Móra-múzeumban, mely aznap 20 óráig tart nyitva. A hosszabbított nyitva tartáshoz csatlakozott Fekete házban pedig szintén 18 órakor várják ingyenes tárlatvezetéssel a látogatókat az Örkény 100+1 című kiállításon minden csütörtökön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.