Kultúra

Ortodox egyházművészet bélyegeken Vásárhelyen

Ortodox egyházművészet bélyegeken Vásárhelyen

2013. június 7., péntek
Ortodox egyházművészet bélyegeken Vásárhelyen
ortodoxbelyegek

Több mint félezer darabos, az ortodox egyházművészet postai kiadásait bemutató bélyegkollekcióból kiállítás június 9-én, vasárnap 14 órakor Hódmezővásárhelyen, a Szerb Ortodox Templomban.

Ilyen tematikájú anyagot eddig még a bélyeggyűjtők sem láthattak Hódmezővásárhelyen - mondta el a kiállításról

Csányi Viktor

, a gyűjtemény tulajdonosa, a tárlat rendezője. Igazi kuriózumnak számít, ugyanis ezt a témát ilyen formában eddig még soha nem dolgozták fel Magyarországon - fűzte hozzá a civilben a Tornyai János Múzeum régészeként dolgozó bélyegszakértő. Az érdeklődők nyolc tablón több mint ötszáz "keleti" vallási tematikájú bélyeget csodálhatnak meg; a gyűjtő azon kelet- és dél-európai országok bélyegkiadásaiból válogatta össze a kiállítás anyagát, ahol az ortodox az "államvallás". A vasárnap délután kettő órakor nyíló kiállítást

Csatlós Árpádné

, az Internetes Bélyeggyűjtő Klub elnöke, a Magyar Filatéliai Tudományos Társaság tagja nyitja meg. A különleges tárlat június 30-ig tekinthető meg, keddtől szombatig, 14 és 18 óra között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.