Kultúra

Hézső 75 - meghosszabbítva látogatható az Emlékpont kiállítása

Hézső 75 - meghosszabbítva látogatható az Emlékpont kiállítása

2013. május 8., szerda
Hézső 75 - meghosszabbítva látogatható az Emlékpont kiállítása
Hezso_kiallatas_az_Emlekpontban_t

Május 15-ig meghosszabbítva látogatható Hézső Ferenc festőművész jubileumi kiállítása az Emlékpontban. A Munkácsy-díjas mester sajátos képi világú alkotásait, az azok ihlette rajzpályázat legjobbjaival együtt tekinthetik meg az érdeklődők a vásárhelyi közgyűjteményben. A hézsői hatásra kibontakozó pályamunkák között közönségdíjat is hirdetnek a szervezők, amelyre az Emlékpont Facebook oldalán várják a like-okat.

Az Emlékpont

Hézső Ferenc

munkássága előtt tisztelgő időszaki kiállításán a falakra kerültek a fiatal művész első, sajátos körülmények között bezárt kiállításán szerepelt művei is. A hatvanas-hetvenes években készült alkotások a pusztulásra ítélt tanyavilágot, a külső kényszerek hatására megváltozott tanyai életformát jelenítik meg. Hézső művészetében sajátos szimbólumrendszert teremtett, mellyel saját elmondása szerint "pofán akarja vágni" képei nézőit. Munkásságát több díjjal, többek között Tornyai-plakettel és Munkácsy-díjjal is elismerték. A kiállításához kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett az Emlékpont általános és középiskolás diákoknak. A beérkezett közel másfélszáz alkotás közül a szakmai zsűri választotta ki a három kategória győzteseit; a grémium invenciózus munkákat keresett, amelyekben a hézsői hatásra kibontakozó egyéni ötletek jelentek meg. Az összes alkotás megtekinthető az Emlékpont közösségi oldalán, ahol május 10-ig várják a lájkokat a szervezők a közönség által legjobbnak ítélt mű(vek)re. A rajzpályázat díjátadója május 14-én, kedden délután három órakor lesz a közgyűjtemény időszaki kiállítótermében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.