Kultúra

Festménynovella-pályázatot írtak ki a Szegedi Nyári Tárlatra

Festménynovella-pályázatot írtak ki a Szegedi Nyári Tárlatra

2013. május 13., hétfő
Festménynovella-pályázatot írtak ki a Szegedi Nyári Tárlatra

Az irodalom és a képzőművészet kapcsolódik össze azon a festménynovella-pályázaton, melyet a május közepén nyíló Szegedi Nyári Tárlat kapcsán írt ki az irodalmipályázat.hu a Tiszatáj irodalmi folyóirattal és a tárlatnak helyet adó Regionális Összművészeti Központ - tájékoztattak a szervezők.

A Művészetek Találkozása - festménynovella elnevezésű irodalmi pályázat témáját az idén 37. alkalommal megszervezett Szegedi Nyári Tárlaton résztvevő kortárs művészek alkotásaiból kiválasztott, négy inspiratív festmény adja. Az irodalmi pályázatra - amely a tárlat anyagának zsűrizésével párhuzamosan, áprilisban indult el - olyan novellákat várnak, amelyek a négy kiválasztott festmény egyikének képi világához vagy az alkotás címéhez kapcsolódnak. Az inspirációul szolgáló alkotások:

Kántor Ágnes

Okay, Houston, volt egy problémánk című festménye,

Henn László András

Parmenidész kilátója című munkája, valamint

Lakatos Ervin

Femme la rue és

ef Zámbó István

Termékbemutató című művei. A novellákat június 2-ig várják a szervezők. A zsűri által érdemesnek ítélt alkotások - az irodalmipályázat.hu által szervezett pályázatok során megszokott módon - pénzjutalomban részesülnek és a jól sikerült írások a Tiszatáj hagyományos vagy világhálós kiadásában is megjelennek. A május 17-én nyíló Szegedi Nyári Tárlaton 145 kiemelkedő művet láthat a közönség. A beválasztottak között megtalálható többek között

Dréher János, Atlasz Gábor, Gáll Ádám, Gerle Margit

és NAGÁMI műve. A kiállítás szervezői néhány esztendeje vezették be, hogy a beadásos rendszer mellett a legnevesebb magyar képzőművészeket hívják meg Szeged egyik kiemelkedő kulturális rendezvényére. Idén sem volt ez másképp: többek között

Nádler István, Szüts Miklós, Csurka Eszter, Vojnich Erzsébet

és

Aknay János

alkotásai is szerepelnek a július elejéig látogatható tárlaton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.