Kultúra

Újabb filatéliai előadás szombaton a BFMK-ban

Újabb filatéliai előadás szombaton a BFMK-ban

2013. április 12., péntek
Újabb filatéliai előadás szombaton a BFMK-ban

Szombaton délután ismét összegyűlnek a legcsendesebb hobbi képviselői a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, hogy a bélyeggyűjtés múltjáról és jövőjéről hallassák hangjukat. A nem csak bélyeggyűjtőknek szóló filatéliai előadássorozat következő előadója Visnyovszki Gábor lesz április 13-án, szombaton 14 órakor a BFMK II. emeletén.

Az Internetes Bélyeggyűjtő Közhasznú Egyesület, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Tornyai János Múzeum a bélyeggyűjtés népszerűsítése és ismeretterjesztő céllal indított egy kilenc előadásból, bélyegkiállításból és emlékbélyegek kiadásából álló sorozatot. A szombati rendezvényen

Visnyovszki Gábor

hazai és nemzetközi bélyegszakértő, a Magyar Filatéliai Tudományos Társaság volt elnöke, az Internetes Bélyeggyűjtő Klub egyesület tagja, a Bélyegkönyv szerzője, a Magyar Posta- és Illetékbélyeg Katalógus (MPIK) társszerzője a bélyeggyűjtés történetéről tart előadást, melyet érdekes filatéliai dokumentumok kézzelfogható bemutatásával tesz szemléletessé. A filatélia - magyarul bélyeggyűjtés - egyidős a bélyeggel és talán az egyik legelterjedtebb hobbi, ami bárki számára elérhető és sok örömet okoz - áll a szó meghatározásban. A világ első postabélyegét 1840. május 6-án adták ki Angliában. A bélyeg atyjának

Sir Rowland Hill

tekinthető, akinek postai reformjának köszönhetően a világ első postabélyege, a „Penny Black” megszületett. Ezzel egyidejűleg kezdődött meg a bélyegek gyűjtése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.