Kultúra

A mackó lett a befutó az Agóra Gyermekkuckó logópályázatán

A mackó lett a befutó az Agóra Gyermekkuckó logópályázatán

2013. április 7., vasárnap
A mackó lett a befutó az Agóra Gyermekkuckó logópályázatán

2012 decemberében a Somogyi-könyvtár Álmodd meg az Agóra Gyermekkuckó logóját! címmel logópályázatot hirdetett 16 éven aluli érdeklődők számára, a legötletesebbnek Kóti Richárd nyíregyházi tanuló munkája bizonyult.

A felhívásra több mint 50 alkotás érkezett, melyek Megvalósult álmok címmel április végéig megtekinthetők az Agóra Gyermekkuckóban. A pályázók ötleteinek kivitelezése szabadon választott technikával történhetett, így készült ceruzával, zsírkrétával, filccel rajzolt és festett logó, valamint számítógépes grafikai programmal rajzolt és levegőre száradó gyurmából készített térbeli alkotás is. Csongrádon kívül érkeztek pályamunkák Nógrád, Pest és Bács-Kiskun megyéből is, főként művészeti, informatikai (grafikai) specifikációjú iskolák pályáztak, több esetben egész osztályok. A legfiatalabb alkotó öt-, a legidősebb pedig tizenkilenc éves. A terveken megjelennek a házi kedvencek, a könyvek, a játszótér és a plüssmackó. A nyertes pályázat alkotója

Kóti Richárd

(Nyíregyháza, Abigél Többcélú Intézmény, Művészeti Szakközépiskola, 9. osztályos tanuló), felkészítő tanára

Juhász Eszter

.

A Somogyi-könyvtár honlapján is látható a nyertes pályázat

, amely az Agóra Gyermekkuckó hivatalos logója lesz. Különdíjat kaptak még:

Lavati Viktor Máté

(Pusztamérgesi Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium),

Kozák Sára

(Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szeged) és

Hodászi Réka Dalma

(Rókusi Általános Iskola, Szeged).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.