Kultúra

Ha vasárnap, akkor magyar nóta a Bessenyeiben

Ha vasárnap, akkor magyar nóta a Bessenyeiben

2013. március 24., vasárnap
Ha vasárnap, akkor magyar nóta a Bessenyeiben

Minden hónap utolsó vasárnapja a magyar nótáé és az operetté a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, így ma, virágvasárnap is felcsendül a muzsika Hódmezővásárhelyen. Délután négy órától az ország egyik leghíresebb cigányprímása, a fél évszázados zenei jubileumát ünneplő Szalai Antal és népi zenekara ad koncertet a BFMK közönségének.

Szalai Antal

cigányzenekara önálló műsoraival a magyar népzene hagyományainak értő ápolója, a népművészetből táplálkozó romantikus muzsika, s avatott feldolgozások népszerűsítője. A zenekar, mint az ország egyik leghíresebb együttese gyakori szereplője a Magyar Televízió és rádió népzenei és cigányzenei műsorainak, számos európai televíziós társaság műsoraiban működik közre. A Liszt-díjas prímás vezetésével a világ 64 országában jártak az Egyesült Államoktól Kínáig, Japántól Indiáig és önálló koncerten léptek fel- a magyar népi zenekarok közül elsőként - a Sydney Operában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.