Kultúra

Castingon alakult ki a Dóm téri Leányvásár stábja + VIDEÓ

Castingon alakult ki a Dóm téri Leányvásár stábja + VIDEÓ

2013. január 7., hétfő
Castingon alakult ki a Dóm téri Leányvásár stábja + VIDEÓ

Megtartották a második válogatást is a szegedi szabadtéri idei nyitóprodukciójának szerepeire. Gothár Péter rendező összeállította a szereposztást, ami – már csak a castingon részt vevők nevéből kiindulva is – parádés lesz.

Komoly feladattal indult az év első munkanapja a Leányvásár operett alkotói számára. A rendező,

Gothár Péter

és a zenei vezető

Silló István

az idei Dóm téri nyár nyitóprodukciójának szereposztását rakták össze január 2-án – méghozzá egy órákon át tartó színházi casting során. Még az ünnepek előtt tartották meg a válogatás első fordulóját, melyre többek között olyan neves énekesek és színművészek jöttek el, mint például

Ujlaki Dénes, Szabó Kimmel Tamás, Rálik Szilvia, Kiss Diána Magdolna, Bordás Barbara

vagy éppen

Kocsis Gergő.

A második alkalommal többek között

Fullajtár Andreát, Keresztes Tamást, Mészáros Mátét, Kerényi Miklós Mátét, Brasch Bencét

hallgatták meg az alkotók. A résztvevők nem voltak ismeretlenek a rendező és a zenei vezető számára sem. Hogy mégis akkor miért kellett „vizsgáztatni” őket a Leányvásár karaktereire, arra Silló István adta meg a választ: „Egy meghallgatáson helyben és azonnal kell benyomást szerezni, méghozzá nem arról, hogy jó-e vagy sem az adott színész, sokkal inkább arról: hogy passzolnak egymáshoz – magyarázza a karmesterként és zenei vezetőként már számos Dóm téri darabban dolgozó Silló. – Egy operai kvalitású hang egy másikkal általában kapásból összeegyeztethető, de a jól énekelni tudó színészeknél nagyon fontos, hogy együtt milyen képet adnak.” A nap végére összeállt a kép, kialakult a végleges szereposztás. Hogy kik jutottak át a rostán, azt a februári, a nyári produkciók alkotógárdáit ismertető sajtótájékoztatóján jelenti be a fesztivál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.