Kultúra

Gothár Péter rendezi a Leányvásárt a szegedi szabadtérin

Gothár Péter rendezi a Leányvásárt a szegedi szabadtérin

2012. december 7., péntek
Gothár Péter rendezi a Leányvásárt a szegedi szabadtérin

A jeles film- és színházrendező állítja színre a jövő évi Dóm téri műsor operettprodukcióját. Pár nap múlva Gothár castingon választja ki hazánk legjelesebb színművészei közül, kikkel dolgozik majd együtt.

Abszolút újoncnak számít

Gothár Péter

a Dóm téren, hiszen nem rendezett még a fesztiválon korábban sosem. A 2013-as év lesz számára a debütálás: a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi nyitóprodukciójának megrendezésére kérte fel ugyanis a Kossuth-díjas művészt

Bátyai Edina

igazgató és

Kesselyák Gergely

művészeti vezető. A Megáll az idő című filmklasszikus alkotója jelenleg a budapesti Katona József Színház rendezője, emellett azonban más teátrumokban is sikerrel állít színpadra darabokat. Amikor egyhelyütt a két műfajról faggatták, így nyilatkozott: „Mindkettő kolosszális kifejezési forma. Ha ebben valaki naponta megtalálja magát, akkor az öröm. Ez az igazi sikerélmény.” Gothár számos kitüntetéssel büszkélkedhet: Kossuth- és Balázs Béla-díja mellett több kontinens elismeréseit is besöpörte, így Chicago-ban, New York-ban, Tokióban, Cannes-ban és Karlovy Vary-ban is díjazták. A Leányvásár-koncepció egyelőre napról-napra alakul, de az már biztos, hogy egy igazán ütős színészgárdával fogja megalapozni a produkció színvonalát. Az igazgatóság és a rendező egyeztetései alapján egyértelmű, hogy az ország legkiválóbb színművészeire osztják majd a szerepeket. Hogy kik jöhetnek számításba, az hamarosan kiderül, hiszen pár nap múlva castingot tart a rendező, ahol jeles színészek „mérkőznek meg” az operett karaktereiért. A legfrissebb információkat a Leányvásárról a szegedi szabadtéri facebook-oldalán találhatják meg az érdeklődők, amely már több mint 12.000 követővel büszkélkedhet. Érdemes lájkolni, hiszen a castingról készült videót is itt lehet először megnézni – vagyis itt tudjuk megtippelni, kiket láthatunk jövőre az operettben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.