Kultúra

Amatőr művészeti fesztivál Vásárhelyen

Amatőr művészeti fesztivál Vásárhelyen

2012. november 26., hétfő
Amatőr művészeti fesztivál Vásárhelyen

Közel félszáz művészeti produkcióval jelentkeztek Hódmezővásárhelyről a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ amatőr művészeti fesztiváljára, melynek elődöntőit november 28-án és 29-én, szerdán és csütörtökön 15 órától rendezik meg a Mozaik Kamarateremben. A több, mint negyedszázados múltra visszatekintő tehetségkutató jelentkezői között akad tíz évnél fiatalabb, sőt kilencven évnél idősebb is!

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ az idén 27. alkalommal rendezi meg az Amatőr Művészeti Fesztivált. Hosszú éveken át ez a tehetségkutató csak a városban működött, de az elmúlt években kiterjesztették kistérségi szintre. A vásárhelyi elődöntőkön Mindszenten, Mártélyon és Székkutason is tartanak selejtezőt eldől, hogy kik kapnak fellépési lehetőséget az amatőr művészeti fesztivál döntőjén december 21-én, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A negyvenöt jelentkező közül a legtöbben, tizenhatan táncos műsorral próbálják lenyűgözni a szakmai zsűri tagjait. Mint minden évben, az idén is sokan próbálkoznak verssel, prózával, énekkel, valamint bábjátékkal. Az elődöntő legkülönösebbnek ígérkező produkciójának egy artista mutatvány ígérkezik. A fellépők között vannak kisiskolások, a korelnöki tisztet immár évek óta a kilencvenes éveinek közepén járó Ördög István viseli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.