Kultúra

Utcazenei fesztivál szeptemberben Újvidéken

Utcazenei fesztivál szeptemberben Újvidéken

2012. augusztus 21., kedd
Utcazenei fesztivál szeptemberben Újvidéken

Az utcazenészek fesztiválját - amely európai fesztiválstátust kapott a nyáron - szeptember 6. és 9. között tartják meg több mint 100 résztvevővel a Vajdaság központjában, Újvidéken.

Tizennyolc zenészcsapat érkezik Európa minden részéből és az Egyesült Államokból, de legtöbben Szerbiából és a környező országokból jönnek a 12. Utcazenei Fesztiválra. A négynapos seregszemlén részt vevő együttesek a város tíz pontján lépnek fel.

Natali Beljanski

fesztiválszervező a szerb hírügynökségnek elmondta, hogy idén szerte Európából 280 programmal pályáztak az Európai Fesztiválszövetségnél (EFA). Az újvidékiek bekerültek a 14 legjobb közé, így idén az EFA finanszírozza fesztiváljukat. Az újvidéki rendezvény sztárja a Play for Change nevű amerikai együttes lesz. Ők nyitják meg a zenei seregszemlét nagy jótékonysági koncerttel a vajdasági város főterén. Az Európai Fesztiválszövetséget (European Festival Association)

Igor Markevics

karmester és

Denis de Rougemont

filozófus kezdeményezésére 1952-ben alapították meg Genfben az európai kulturális integrációért. A szervezet székhelye ma már Brüsszelben van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.