Kultúra

Hyppolit, a lakáj az újszegedi ligetben

Hyppolit, a lakáj az újszegedi ligetben

2012. augusztus 9., csütörtök
Hyppolit, a lakáj az újszegedi ligetben

Örökzöld kedvenccel, a Hyppolit, a lakájjal mutatkozik be a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén, az újszegedi ligetben pénteken és szombaton a Szabadkai Népszínház magyar társulata.

Fábián Barbarának

, a fesztivál sajtóreferensének tájékoztatása szerint a fergeteges humorral könnyed szórakozást ígérő vígjáték története az 1931-ben,

Csortos Gyula

és

Kabos Gyula

főszereplésével bemutatott játékfilm forgatókönyvén alapul. A darab címszerepében

Kovács Nemes Andort

láthatja a közönség, partnerei többek között

Csernik Árpád

és

Pesitz Mónika

lesznek. A szabadkai magyar társulat várhatóan igazi békebeli hangulatot varázsol a színpadra, hiszen

Eisemann Mihálynak

a második magyar hangosfilmből ismert örökzöld dallamai csendülnek fel az előadásban, amelyet

Megyeri Zoltán

rendezett. A távoli korszakot megidéző sztori azonban némileg aktuális is, hiszen az újgazdagok értékrendje, amelybe belefér, hogy pénzért bármi megvehető, a mai világunktól sem áll távol - mutatott rá. "Nem szerettük volna lemásolni az örökzöld mozit, de a történetet természetesen megtartottuk" - fogalmazott a darabról

Mezei Zoltán

, a társulat igazgatója, hozzátéve ugyanakkor, hogy olyan új dallamokat is hallhat majd a közönség, amelyeket a filmből nem ismerhet. "Ráadásul élő zenével játsszuk a darabot, ami még hangulatosabbá teszi az estét" - hangsúlyozta az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.