Kultúra

Fejős Éva: Szeretlek, Bangkok

Fejős Éva: Szeretlek, Bangkok

2012. augusztus 23., csütörtök
Fejős Éva: Szeretlek, Bangkok

Fejős Éva új műfajban mutatkozik be: a Szeretlek, Bangkok személyes hangú, őszinte írás egy különleges utazásról, a szerző életének egyik legnehezebb időszakáról és legfontosabb döntéseiről. Az írónő augusztus 25-én, délután öt órától mutatja be könyvét Szegeden, az Alexandra Könyváruházban.

Az Ulpius-ház Könyvkiadó író-újságíró szerzőjének korábban megjelent regényeinek fiktív, de hiteles hősei számos

Fejős Éva

-olvasónak adtak erőt ahhoz, hogy életüknek új irányt adjanak. A Szeretlek, Bangkok az írónő bizalmas, rendhagyó útinaplója egy egzotikus világról és a női lélekről, szerelemmel, barátsággal, elengedéssel és sok-sok élettel. „Tavaly télen „megszöktem”: kedvenc városomba, Bangkokba, és körbeutaztam kedvenc térségemet, Délkelet-Ázsiát. Találkozásokról, naplementékről, ázsiai mesékről és elképesztő sorsokról, egzotikus nagyvárosi lüktetésről, lakatlan szigetekről és egy másfajta életszemléletről szól ez a könyv, amit egy thai pálma alatt kezdtem írni. Öt forró, napsütéses téli hónap alatt sokat tanultam, és sok minden megváltozott az életemben, köszönhetően a thai „mai pen rai”-nak (vagyis: „rá se ránts!”), új fontossági sorrendet állítottam fel magamban, és meghoztam régóta halogatott, de fontos döntéseket. Ez a könyv nem a képzelet szüleménye, de mindahányszor beleolvasok, a képzeletemben újra utazom, újra ott vagyok azok közt az emberek között, akiktől, bármilyen nehézségekkel küzdenek is, meg lehet tanulni ÉLNI. Csupa nagybetűvel.”

Fejős Éva, újságíró, író: első regénye, a Bangkok, tranzit hetek alatt az eladási listák élére került. Azóta megjelent könyvei több mint 300.000 példányban keltek el; mára ő Magyarország egyik legnépszerűbb írónője, akinek olvasóiból a Facebookon baráti társaság szerveződött. 2001-2012-ig volt a Nők Lapja újságírója, előtte szabadúszó újságíróként magazinokba, heti- és napilapokba írt, rádióműsort szerkesztett, illetve 22 részes tévésorozatot írt a Duna Televízió számára. Díjai: Minőségi Újságírásért Díj (2003), Nívódíj (1999, Duna Televízió). Fejős Éva jelenleg szabadúszó újságíró, és dolgozik karácsonyra megjelenő következő regényén (Térden állva jövök hozzád).

Az írónő személyesen is bemutatja, dedikálja könyvét Szegeden augusztus 25-én, délután öt és hat óra között Szegeden, az Alexandra Könyváruházban (6724 Szeged, Londoni krt. 3.).

Az Ulpius-ház Könyvkiadónál megjelent regényei: Karibi nyár (2012), Karácsony New Yorkban (2011), Helló, London (2011) Dalma (2011), Cuba Libre (2010), A Mexikói (2010), Csajok (2009), Eper reggelire (2009), Bangkok, tranzit (2008), Hotel Bali (2008)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.