Kultúra

A Malek és Illényi család koncertje a zsinagógában

A Malek és Illényi család koncertje a zsinagógában

2012. augusztus 30., csütörtök
A Malek és Illényi család koncertje a zsinagógában

Dzsesszesttel, valamint Malek Miklós és Malek Andrea koncertjével várja az érdeklődőket a VIII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál a zsinagógában szeptember 9-én.

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg szeptember kilencedikén az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivált Szegeden. A nagy hagyományú rendezvénynek ezúttal is a zsinagóga (Jósika utca 10.) ad otthont, ahol 19 órától várják a vendégeket.

Illényi Katica

Geershwin Jazz estjével indul a rendezvény, melyet testvére,

Illényi Csaba

kísér hegedűjátékával. A rendezők kérésére a dzsessz jegyében került összeállitásra a koncert, de természetesen a komolyzene különleges hegedű darabjai is elhangzanak a szegedi Zsinagóga falai között. A leghíresebb dzsessz zeneszerzők művei közül kerül bemutatásra pi.

Gershwin

: “Lady be Good”, “I got rhythm”, “Embraceable you”, “Someone to watch over me” szerzeményei. Nagyon érdekesnek igérkezik a hegedűre átdolgozott Concert Fantasy a szinten Gershwin testvérek által komponált Porgy es Bess című első dzsessz opera témaiból. Ezen kívül elhangzik a világhirű “Tigrisvadászat – Tiger rag” – melyet

Louis Armstrong

tett hiressé. Grappelli stílusában kerül előadásra a “Nuages”, “Sweet Gergia Brown”, “Stompin at decca”, “Minor swing” De

Ray Charles

szerzeményei is megszólalnak, mint pl. a “Halleluja I love him so” sok más felvétel mellett. Illényi Katica testvére, a Bécsben diplomázott hegedűművész évek óta rendszeres vendége a művesznő komolyzenei-es jazz koncertjeinek. Kettejük előadásmódjában, ” önfeledt együttzenélésben”, a muzsika felhangjaiban megcsendül a testvérek közöti láthatatlan kapcsolat ereje. A koncertet

Malek Andrea

és Id. Malek Miklós „Kell néha egy kis csavargás” című előadása követi - lánya énekét édesapja kíséri zongorával. A közönség által annyira szeretett musical lemezeit is a papa hangszerelte. Andrea büszkén állítja, hogy egy komplett zeneiskolában, és zenekarban nőtt fel, rengeteg tapasztalatot szerzett, pedig akkor meg nem is tudta, milyen pályára lep majd. Most ismét eljött az ideje az együtt muzsikálásnak. Az ötletet a 2011 -es nagy családi koncert adta. Éppúgy, mint a Művészetek Palotájában, itt is elhangzanak a legszeretettebb dalok, személyes történetekkel köritve (Hull az elsárgult levél, Lazítani, Éjszakáról éjszakára, Gyermekjáték). Andrea énekel a saját műsorából (Pesti lány, Retur, A zene az kell), és meglepetések is lesznek! Az utóbbi években érezhetően megnőtt a közönség érdeklődése és szeretete a Malek család iránt. Ezért a közös zenélés, vidámság, és emlékezés által, apa és lánya, szeretnének mindenkinek köszönetet mondani. Jegyeket az IH Rendezvényközpontban, a Reök-palotában, a Filharmóniában és a helyszínen lehet váltani egységesen 1900 forintért. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.