Kultúra

35 éves a Tanyaszínház - épül a nézőtér, készül a bemutató

35 éves a Tanyaszínház - épül a nézőtér, készül a bemutató

2012. július 4., szerda
35 éves a Tanyaszínház - épül a nézőtér, készül a bemutató

A színházi évad véget ért, van viszont egy színház a Vajdaságban, amely éppen ezekben a napokban kezdett dolgozni. A Tanyaszínház csapata július 1-én vonult ki a kavillói székhelyére és máris megkezdődtek az olvasópróbák –adja hírül a Vajdasagma.info hírportál.

Magyar Attila

, a csapat vezetője elmondta, a 35. évforduló alkalmából ősbemutatóval készülnek. A Mérföldkő című darabot kifejezetten nekik, külön erre az alkalomra

Gyarmati Kata

írta, a rendező pedig

Puskás Zoltán

. A darabról egyelőre csak annyit tudtunk meg, hogy a Tanyaszínházról, a vajdasági magyar emberről szól, és egy picit emléket is állít a régi nagy tanyásoknak. "Nem csak az előadás címében, hanem a tanyaszínház életében is mérföldkő ez az év. Végre megkezdődött Kavillón az az építkezés, amelyet 10 évvel ezelőtt álmodtunk meg. Sajnos nem olyan ütemben halad, ahogy terveztük, még nagyon a kezdetén vagyunk, de 35 év után először igazi dombon, egy különleges, egyedi nézőtéren ül majd a bemutató közönsége" – mondja a Magyar Attila. Ami az anyagi támogatását illeti, fontos lépés, hogy a Magyar Nemzeti Tanács tudomásul vette a Tanyaszínház létezését, kiemelt rendezvénnyé nyilvánította a turnéját és első ízben nagyobb összeggel támogatója is. Ennek köszönhetően az idén több előadást tartanak Bánátban, mint Bácskában. "Ez persze nem plusz pénzt jelent, csak az eszközök átcsoportosításáról van szó. Amit eddig az önkormányzatok fizettek, azt most az MNT-től kapjuk" – teszi hozzá a csapatvezető. A vándortársulat az idei körúton összesen 26 előadást tervez, 26 nap alatt traktoros fogatukkal mintegy 700 - 800 kilométert tesznek. Az első előadás Dreán lesz július 23-án, a kavillói bemutatóra pedig 28-án várják a közönséget. Erre az alkalomra ünnepi műsorral is készülnek. A Tanyaszínház egykori szereplői térnek vissza egy-egy gondolat vagy dal erejéig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.