Kultúra

Győri Jekyll&Hyde nyitja a szabadtéri játékokat

Győri Jekyll&Hyde nyitja a szabadtéri játékokat

2012. június 14., csütörtök
Győri Jekyll&Hyde nyitja a szabadtéri játékokat

A Jekyll&Hyde című produkcióval a Győri Nemzeti Színház nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékokat július 6-án Molnár László rendezésében.

Forgács Péter

, a győri társulat igazgatója a csütörtöki évadzáró társulati ülésen reményének adott hangot, hogy az előadás növeli a győri színház ismertségét az ország színházkedvelő közönsége körében. Az évadzárón

Kiss Tündének

és

Nagy Balázsnak

adták át a Kisfaludy-díjat az elmúlt évadban nyújtott művészi teljesítményük elismeréseként. A díj odaítéléséről a társulat titkos szavazással döntött. A fiatal művészek munkáját segítő Kisfaludy-ösztöndíjat ugyancsak Kiss Tünde, illetve

Molnár Zsolt

nyerte el, örökös tag címet kapott

Bojtár Imréné Gál Anikó

, a színházi kórus vezetője és

Molnár Etelka Ilona

, a férfi szabótár tagja.

Tas Ildikó

- akinek a Carmen címszerepe 25 évvel ezelőtt a győri társulat közreműködésével hozott sikert - vándorserleggel jutalmazta a színház most véget ért évadának Carmen előadását és az operaelőadás közreműködőit az évadzáró társulati ülésen. Forgács Péter összefoglalójában az elmúlt szezont sikeresnek értékelte, ennek alátámasztásául sorolta azokat a produkciókat, köztük a Portugált, az Aranycsapatot, az Aladdint, amelyeket a nagy érdeklődésre tekintettel a jövő évadban is műsorra tűznek. Az igazgató szólt arról, hogy mostanáig ezerrel több bérlet kelt el, mint egy évvel korábban. Márpedig - emelte ki - bérletek számának növelését tartotta egy éves igazgatósága egyik kiemelt céljának. A bérletek értékesítését június végéig folytatják, majd augusztus 22-től ismét a bérletvásárlók rendelkezésére állnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.