Az alsóvárosi boresten május 3-án, csütörtökön 17 órától egy igazi kézműves borász, Somodi Sándor lesz a vendég, ahol egy bográcsos vacsorához szolgálják fel az ásotthalmi bormíves nedűit.
A kurzus vendége
Somodi Sándor
lesz a csongrádi borvidékről. A Szegedtől körülbelül 35 km-re fekvő ásotthalmi borpincéjében közel fél évszázados szakmai múlttal és tapasztalattal a háta mögött készíti kézműves borait. Somodi a kilencvenes évek éledező szegedi borkultúrájának volt a sztárja. Ő az első alföldi borász, akit soraiba választott a Pannon Bormíves Céh elitklubja. Somodi Sándort a szakmában mindenütt megsüvegelik, mert érti a bor nyelvét, ami egyben a tisztesség nyelve is. Borászunkról álljon itt egy idézet az est moderátorától, borszakírótól es egyben főzőemberétől,
Dlusztus Imrétől
: „Somodi a mindennapok borának nagymestere… .Ami engem illet, ha éttermem lenne, nem hiányozna a borlapról egyetlen Somodi-bor sem. Sőt, ő adná a ház borát." Szinte minden borát meg lehet majd kóstolni a Napsugaras Borestek május 3-án 17 órától a Nyíl utcai tájházban. A belépő 2000 forint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.