Kultúra

Nyeregszemle: közlekedjünk figyelmesen és ne dudáljunk a lovasokra!

Nyeregszemle: közlekedjünk figyelmesen és ne dudáljunk a lovasokra!

2012. május 15., kedd
Nyeregszemle: közlekedjünk figyelmesen és ne dudáljunk a lovasokra!

A Nyeregszemle, Vivát Huszár! szervezői arra kérik az országutakat járó gépjárművezetőket, hogy a hétvégéig tartó időszakban fokozottan figyelemmel közlekedjenek az utakon.

A május 18-20-i hétvégére, Ópusztaszerre szervezett rendezvényre idén több mint 440 ló és lovasa jelentkezett, akik közül több mint 350-380 lóháton, illetve fogaton érkezik Magyarország minden megyéjéből. A lovasok többsége kisebb-nagyobb csoportokban, illetve magányosan poroszkálva már úton van. Felbukkanásuk főként a kevésbé járt alsóbbrendű aszfaltozott utak környezetében, a Duna és a Tisza alsó, illetve középső szakaszán a hidaknál és a kompátjáróknál várható, az autópályákat a felüljárókon keresztül kerülik. A szerdai és a csütörtöki napon Bács-Kiskun megye és Csongrád megye területére érnek. Mivel a ló alapvetően félénk állat, s képes megriadni a legkisebb zajtól is, ezért a szervezők közleményükben kérik, hogy az utak szélén közlekedő lovasokat semmiképpen ne köszöntsék autókürttel, és csak lassan, biztonságos távolságban, nagy ívben kerülve előzzék őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.