Kultúra

Koncertarénává változott a Dóm tér + FOTÓK

Koncertarénává változott a Dóm tér + FOTÓK

2012. május 26., szombat
Koncertarénává változott a Dóm tér + FOTÓK

Hamisítatlan fesztiválhangulat uralkodott a Dóm téren, a kavalkád pénteki kezdőnapjára valóban ütős hármast invitáltak Szegedre a szervezők. Mintegy megelőlegezve az augusztusi SZIN-t, a Pál Utcai Fiúk, a Heaven Street Seven, végül pedig a Quimby gondoskodott a jó hangulatról.

Három koncerttel nyitott pénteken a Dóm téri kavalkád, a Szeged Napjához kapcsolódó rendezvénysorozat a szokásokhoz híven ezúttal is a záró hétvégére teljesedik ki. Az 1983-ban alakult PUF nyitotta a pénteki koncertsorozatot, s az egykoron egy szigetszentmiklósi garázsból indult zenekar ezúttal sem okozott csalódást. A banda ezúttal is kitett magáért, s az a korosztály is szép számban képviseltette magát, akik még anno tizenévvel ezelőtt buliztak a Pál Utcai Fiúk zenéjére. Ezúttal mindössze annyi változott, hogy többen immár gyerekeikkel érkeztek a koncertre. „Csízbörger szemedben, megcsillant az érzés. Úgy meghatódtam, mint a templomban…” – csendült fel a HS7 koncertjén. A zenekar a ráadásban játszott dalt azért választotta, mert a szövegben szerepel a templom, s az 1995-ben alakult Heaven Street Seven eképp igazodott a koncert helyszínéhez. A Quimby fél tíz körül kezdődő koncertjére csordultig megtelt a tér, s a rajongóknak igazán megérte megvárni a zenekar fellépésének végét, hiszen ezúttal is a ráadásban játszotta a Magam adom című slágerét. A Dóm téri kavalkád keretében szombaton 15.30-től a Molnár Dixieland Band lép színpadra, míg 19 órától Balázs Fecó koncertre várják az érdeklődőket. Vasárnap 14 órától a Social Club lép fel a téren, 16 órától a Fool Moon Acapella Együttes, 19-t a Fabula Rasa, míg a koncertsorozat a 21 órától a Budapest Bár fellépésével zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.