Kultúra

Az "ösztönösen festő" Vinkó Leóval zárulnak a Tehetségpont-tárlatok

Az "ösztönösen festő" Vinkó Leóval zárulnak a Tehetségpont-tárlatok

2012. május 21., hétfő
Az "ösztönösen festő" Vinkó Leóval zárulnak a Tehetségpont-tárlatok

Vinkó Leó festőművész kiállításával zárul május 24-én az SZTE Tehetségpont és a Somogyi-könyvtár négyhetes közös tárlatainak sora. A fiatal tehetséget már többször láthattuk a televízió képernyőjén is.

Vinkó Leó

Gyerekkor című kiállítását

Molnár Sándor

, az SZTE JGYPK Rajz-művészettörténeti Tanszék adjunktusa nyitja meg május 24-én 17 órakor a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasó termében. Zongorán közreműködik

Tóth-Fekete Nóra

Tehetségpont-tag. A fiatal festő szerepelt már a Duna televízió, illetve az MTV1, majd MTV2 kulturális, fiatal festőkkel foglalkozó műsorain is. Vinkó Leó hatéves korában kezdett ismerkedni a festészettel, melyet életcéljának tekint. Ösztönből fest, képein az egyszerű hétköznapi jelenetek, a természeti motívumok mellett elvontabb, filozofikusabb gondolatok is megjelennek. 2011-ben meghívták Csongrádra a Nemzetközi művésztelepre, illetve egyik képe bekerült a 2011. évi Szegedi Nyári Tárlatra a Reök-palotába. 2011-ben az Országos Tudományos Diákköri Konferencián első helyezést ért el festészet kategóriában. 2011-ben mestere,

Aranyi Sándor

a mester és tanítványa programba őt vitte magával a nemzetközi művésztelepre. Tagja lett a szegedi Fekete Sas galériának, mint az egyik első kiállító. 2011-ben csatlakozott a Lajtorja művészeti csoporthoz. A Somogyi-könyvtár nem először segíti a fiatal tehetségeket, korábban is lehetőséget adott a kiválóságok megmutatkozására. Májusban négy héten keresztül négy tehetséges képzőművész munkáival ismerkedhettek meg a bibliotékába betérők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.