Az alföldi borkultúra fenegyereke a tájházban


A Napsugaras Borestek szabadtéri rendezvényére most Birkás Zoltán érkezik, aki az alföldi borkultúra fenegyereke, a szegedi borfesztivál állandó vendége.
A kettős identitású izsáki és szabadszállási gyökerű Birkás-família tavaly gondolt egyet és Kurjantópusztán létrehozott egy látványos bor- és pálinka házat. A borászatot a nagypapa hagyományai alapján folytatja
Birkás Menyhért
és fia,
Zoltán
. A família minden tagja részt vesz a hagyományos kunsági pincészet munkájában. Elsősorban hungarikum fajtákkal foglalkoznak: arany sárfehér, cserszegi fűszeres, kékfrankos, kadarka. A szép fajtaborok és cuvée-k mellett kiváló pálinkákat főznek. A boraik mellett ezekből is kóstolhatnak a kurzus résztvevői majus 10-én, csütörtökön 17.30-tól, ahol bográcsos vacsorát is tálalnak a borokhoz az Alsóvárosi Tájházban a Nyíl utcában. Ezúttal
Dobrotka Pál
veszi kezébe a fakanalat, mint házi főzőverseny harmadik nevezője. A részvételi díj 2000 forint.