A Napsugaras Borestek szabadtéri rendezvényére most Birkás Zoltán érkezik, aki az alföldi borkultúra fenegyereke, a szegedi borfesztivál állandó vendége.
A kettős identitású izsáki és szabadszállási gyökerű Birkás-família tavaly gondolt egyet és Kurjantópusztán létrehozott egy látványos bor- és pálinka házat. A borászatot a nagypapa hagyományai alapján folytatja
Birkás Menyhért
és fia,
Zoltán
. A família minden tagja részt vesz a hagyományos kunsági pincészet munkájában. Elsősorban hungarikum fajtákkal foglalkoznak: arany sárfehér, cserszegi fűszeres, kékfrankos, kadarka. A szép fajtaborok és cuvée-k mellett kiváló pálinkákat főznek. A boraik mellett ezekből is kóstolhatnak a kurzus résztvevői majus 10-én, csütörtökön 17.30-tól, ahol bográcsos vacsorát is tálalnak a borokhoz az Alsóvárosi Tájházban a Nyíl utcában. Ezúttal
Dobrotka Pál
veszi kezébe a fakanalat, mint házi főzőverseny harmadik nevezője. A részvételi díj 2000 forint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.