Kultúra

Ép test és lélek újszegedi gyermekrajzokon + FOTÓK

Ép test és lélek újszegedi gyermekrajzokon + FOTÓK

2012. április 19., csütörtök
Ép test és lélek újszegedi gyermekrajzokon + FOTÓK

Megnyitották a XXI. Újszegedi Gyermekrajz-kiállítást a Bálint Sándor Művelődési Házban, a városrész óvodásainak és általános iskolásainak alkotásai idén az "Ép testben ép lélek" mottót választották.

Idén is megrendezte hagyományos gyermekrajztárlatát a Bálint Sándor Művelődési Ház három önkormányzati képviselő -

Pocsai Blanka, Rózsavölgyi József

és

Kormos Tibor

- támogatásával. Mint azt

Kiss Ernő

igazgató köszöntőjében elmondta, éppen 32 évvel ezelőtt nyitották meg az első ilyen "szemlét". A kiállításon a Bérkert utcai, a Fő fasori, a Temesvári körúti, a Baross László utcai és a Tisza-parti Óvoda, a Gregor József, a Tisza-parti és Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjainak munkái kerültek a tablókra. "Fontos számunkra, hogy a tehetséges gyerekek a művelődési ház segítségével be tudjanak mutatkozni" - hangsúlyozta Rózsavölgyi József, akitől megtudtuk, a három választókerületi képviselő anyagi támogatással járult hozzá a tárlathoz, a minél sikeresebb rendezvény érdekében megduplázták a tavalyi összeget. "2012 Európában az időskor aktív eltöltésének éve, ugyanakkor idén rendezik meg Londonban a 30. nyári olimpiai játékokat, ezért arra gondoltunk, hogy az aktív életet az egészséges életmóddal, táplálkozással és a sporttal kombináljuk, így született meg az 'Ép testben ép lélek' mottó" - tájékoztatta portálunkat

Jáger Richárd

, az intézmény népművelője. Hozzátette: sok szép munka érkezett be a megadott témakörben. Még egy kitétel volt, lehetőleg legyen a rajznak újszegedi vonatkozása, hiszen a városrész a ligettel, sportcsarnokkal, uszodával valóban sok lehetőséget biztosít az egészséges életmódra. A kiállítás megnyitóján minden gyermek kapott emléklapot, a kiemelkedően szép munkákat pedig oklevéllel és ajándékcsomaggal is jutalmazták. 180 alkotótól mintegy 120 rajz érkezett be. 21 alkotást díjaztak, plusz egy csoportos rajzot, mely 15 tehetség munkája. A tárlat április 19-től május 5-ig látható a művelődési házban, vasárnap és hétfő kivételével minden nap 10-től 18 óráig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.