Kultúra

Az Alsóvárosi Tájház boros estje a szabadban

Az Alsóvárosi Tájház boros estje a szabadban

2012. április 26., csütörtök
Az Alsóvárosi Tájház boros estje a szabadban

Formabontó módon, pontosabban az időjárásra rímelve ezúttal szabadtéren, egy bográcsos vacsora keretében látják vendégül csütörtök este a Napsugaras Borestre látogatókat a szervezők Illyés Miklós orvos-borász nedűinek társaságában.

Április 26-án, csütörtökön 17 óra újabb fejezet kezdete is egyben, hiszen a megszokottól eltérően bográcsos vacsorát tálalnak a Nyíl utcába érkezőknek a borokhoz. Hétről hétre más és mást fog főzni a tájház udvarán. Ezúttal

Komáromi Zoltán

veszi kezébe a fakanalat. A kurzus vendége

Illyés Miklós

lesz, aki elsősorban orvos, de borászként egyre több babért arat szekszárdi boraival. Hobbiborászként kezdett szőlővel foglalkozni a kivételes klímájú szekszárdi dombok Porkoláb-völgyében. 2008 óta a vidéken egyre jobban ismerik nevét, sorra nyeri kadarkáival és vörös házasításaival az aranyérmeket. Elsősorban a kadarka specialistája, de termel más klasszikus kék szőlőt is, mint a kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon. Fehérekkel a vidékhez illően csak jelképes mennyiségben foglalkozik. Ahogy egy jó vacsora elé illik, Illyés Miklós kínál majd borpárlatot és kadarka törkölyt, továbbá lesz: Chardonnay 2011 Cuvée 2009 (kadarka, kékfrankos, zweigelt, pinot noir) Kadarka 2011 Cuvée 2011 (kadarka, cabernet) Kékfrankos 2011 Cabernet Franc 2011 Cabernet Sauvignon 2011 A belépő 2000 forint.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.