Kultúra

Világhálón a Tiszatáj

Világhálón a Tiszatáj

2012. március 5., hétfő
Világhálón a Tiszatáj

A lap szépirodalmi profilját megőrizve a társművészetek felé is nyitó világhálós változattal jelentkezik a 65 éve elindult szegedi Tiszatáj folyóirat a tiszatajonline.hu címen.

Az 1947 márciusától megjelenő irodalmi folyóirat 2012-ben a 66. évfolyamába lépett. Az elmúlt időszakban az olvasók egy olyan lassú megújulási folyamatnak lehetnek tanúi, melynek során a lap eddigi hagyományainak megőrzése - az értékközpontúság, az irodalompolitikai semlegesség, a Kárpát-medencei szemlélet- és gondolkodásmód - mellett a szerzők és szerkesztők egyre több figyelmet fordítanak a világirodalomra és a fiatal irodalmár generációra is - tájékoztatta

Annus Gábor

felelős szerkesztő az MTI-t. A megújulási folyamat újabb állomásához érkezett, immár a világhálón is olvasható a lap a

tiszatajonline.hu

oldalon. Az új felület természetesen némileg más tartalmat is kíván. Az online változat irodalmi anyagában elsősorban a nyomtatott lapra támaszkodik, de kiegészül a társművészetekkel - színházzal, képzőművészettel, zenével, filmmel - foglalkozó cikkekkel is. A Tiszatájtól eddig sem volt idegen ez, hiszen korábban is közölt művészeti írásokat lapjain, de most élve az új felület nyújtotta lehetőségekkel, frissebb, naprakészebb tud lenni. A lap munkatársai szeretnék bemutatni Szeged és a régió, a Dél-Alföld és a határ menti területek kulturális életét az európai értelemben vett regionalitás szellemében. Szegedről a "napfény városa" állandó jelző után másodikként az egyetemi város jut eszébe mindenkinek. Ezért is érezik szükségét a szerkesztők annak, hogy a városi kulturális események mellett az egyetemi rendezvényekről, programokról is számot adjanak. A Tiszatáj munkatársai az egyetem lapjával, a Szegedi Egyetemmel igyekszenek együttműködni, hogy bemutathassák az ország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményének kulturális értékeit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.