Kultúra

Szépségekkel telt meg a JUGYU Klub + FOTÓK

Szépségekkel telt meg a JUGYU Klub + FOTÓK

2012. március 28., szerda
Szépségekkel telt meg a JUGYU Klub + FOTÓK

Idén harmincnyolc szebbnél szebb lány indult azon a különleges versenyen, melyen az Egyetem Arcát választják ki. A JUGYU Klubban rendezett elődöntőn a tizennyolc lányt juttatott tovább a zsűri.

A Hökkentő arcszépségverseny jelöltjeit korábban is meglehetett csodálni, hiszen

internetes szavazást

is hirdettek a szervezők. A szabályok értelmében 18 lányt a zsűri, míg hármat a netes szavazók juttattak tovább. Mint megtudtuk, a nyertes főként az egyetemi eseményeken fog majd háziasszonykodni, így például a Hökkentő rendezvényein. „Tíz évvel ezelőtt találtuk ki ezt a versenyt. A kezdetektől arra törekedtünk, hogy más legyen, mint a hagyományos szépségversenyek. Itt szó nincs bikinis felvonulásról, ez kimondottan arcszépségverseny” – hangsúlyozta az egyik ötletgazda,

Forró Lajos

. A Hökkentő kiadója szerint ezért is nőhette ki magát egyetemi rendezvénnyé az idők folyamán a verseny. „Azzal, hogy kicsit kiléptünk a hagyományos szépségversenyek köréből, valami újat sikerült teremtenünk” – tette hozzá. Forró Lajos úgy látja, természetesen nem lehet csak a lányok arcát figyelve meghozni a döntést, számít az összkép. Az 34-es sorszámmal induló

Kovács Ágota

először jelentkezett szépségversenyre. Szépen kisminkelte magát, de azon nem gondolkozott sokat, hogy milyen ruhát vegyen fel. „Egyértelmű volt számomra, hogy miben jelenek meg a zsűri előtt. A magenta színű fölső pont passzol a stílusomhoz, illetve megy a bőröm színéhez is” – mondta el a BTK-s hallgató.

Sós Kitti

már nemzetközi és országos versenyeken is indult. „Mindent ki kell próbálni, ezért jelentkeztem. Mindig keresem a kihívásokat” – fogalmazott. Úgy látja, hiába az egyetem arcát keresik, igenis számít, hogy kinek milyen a kisugárzása. „Hétköznapi ruhában kellett jönni, ezért egyszerűen öltöztem fel. Én mindig magamat adom” – tette hozzá a 2-es sorszámmal induló diák.

„Poénból jelentkeztem, barátnőmmel együtt neveztünk. Sokat nem készültem erre az estére, hiszen egész nap matekoztam” – árulta el a 26-os sorszámmal induló Szabó Csilla Kinga, aki szerint az lényeg, hogy az ember természetes legyen. Barátnőjét, Újhelyi Krisztinát Csilla vette rá a versenyen való indulásra. Portálunknak elmondta, otthon próbálgatta, vajon hogyan is áll jobban a haja, de nem készült sokat. „Nekem ez nagyon új dolog, azt sem tudtam, miként induljak neki. Próbáltam a helyhez is illő ruhát felvenni, de a magas sarkút leszámítva olyat választottam, amiben rendszeresen járok” – mondta. Bevallotta, szívesebben bújt volna tornacipőbe, de a verseny miatt inkább mégis a magas sarkút választotta. Évek óta tagja a zsűrinek Dusha Béla fotóművész is, aki minden alkalommal nagy izgalommal várja a versenyt. „Azt mondják, a magyar nők a világ legszebbjei, a szegediek pedig ezen felül is gyönyörűek. A nő a szemétől kezdődik, tesztek is bizonyítják, hogy a férfiember először ezt nézi meg. Úgy gondolom, nehéz kérés lenne, csak a lányok arcát figyelje a zsűri, a pontozásnál a kisugárzást és a testalkat is figyelembe kell venni” – tudtuk meg Dusha Bélától. A zsűriben rajta kívül helyet foglalt többek a stíluskommunikátor képzés vezetője, Nádudvari Gabriella, a 2009-es esztendő Egyetem Arca, Varga Regina, Sándor János Jászai Mari-díjas érdemes művész, a JUGYU Klub ügyvezetője, Fejős Sándor és Forró Lajos, a Hökkentő kiadója. Ők döntöttek arról, hogy melyik 18 lány juthat tovább az április 2-ai gálára, melynek a JATE Klub ad otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.