Kultúra

Csongrádi és vajdasági könyvtárakat látogattak a szerzők

Csongrádi és vajdasági könyvtárakat látogattak a szerzők

2012. március 21., szerda
Csongrádi és vajdasági könyvtárakat látogattak a szerzők

Egy pályázat eredményeként a Márai-program listáján szereplő tucatnyi kortárs szerzőt várnak Csongrád megye könyvtáraiba és a Vajdaságba a következő hónapokban.

A mintegy harminc alkalmas programsorozat nyitányaként

Grecsó Krisztián

beszélget

Szilasi László

irodalomtörténésszel a makói József Attila Városi Könyvtárban csütörtök esete - tájékoztatta a szervezők nevében

Dobosné Brezovszky Anikó

pályázati felelős az MTI-t. Elmondta: a Csongrád megyei és vajdasági sorozat keretében 15 szerzőt várnak az író-olvasó találkozókra, melyeknek tizenhat megyei település - köztük Makó, Szentes, Hódmezővásárhely, Mórahalom és Szeged -, valamint Szabadka könyvtára ad otthont. A vendég kortárs írók között ott lesz majd

Finy Petra, Paulovkin Boglárka, Bagossy László, Závada Pál, Darvasi László, Varró Dániel, Szabó T. Anna

és

Lackfi János

. Az eseménysorozat apropóját az adja, hogy a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár sikeresen pályázott a Nemzeti Kulturális Alapnál az úgynevezett Márai-listára beválasztott könyvek olvasókkal történő megismertetésére, író-olvasó találkozók támogatására. Szabadka és Szeged könyvtára évtizedes jó kapcsolatban van egymással, így csatlakozott a szabadkai a szegedi programokhoz. A csaknem húsz helyszín harmincnégy találkozója térítésmentesen látogatható a mintegy 2 millió forintos támogatásnak köszönhetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.