Kultúra

A Guns N' Roses az újvidéki Exiten

A Guns N' Roses az újvidéki Exiten

2012. március 1., csütörtök
A Guns N' Roses az újvidéki Exiten

Az egyik legismertebb amerikai hard rock együttes, a Guns N' Roses lesz a július 12-e és 15-e között megrendezendő idei újvidéki Exit „nagy dobása" - közölték a fesztivál szervezői – olvasható a vajdasagma.info hírportálon.

Az együttest 1985-ben alapították Los Angelesben. A rocktörténelem egyik legsikeresebb zenekara, az 1980-as évek végének, 90-es évek elejének meghatározó együttese. Világszerte több mint 100 millió albumot adtak el, ebből csak az Egyesült Államokban 46 milliót. Az 1987-ben a Geffen kiadónál megjelent első nagylemezük az Appetite for Destruction a rock legsikeresebb debütálása lett, világszerte több mint 38 millió eladott példánnyal. Az albumról három dal is bekerült a Top 10-be, közülük a Sweet Child o' Mine listavezető lett. Az 1988-ban kiadott G N' R Lies a Billboard lista 2. helyén nyitott, így a Guns N' Roses volt az egyetlen olyan csapat a 80-as években, melynek egyszerre két albuma szerepelt a Top 5-ben. Ez év áprilisában a csoport bekerült a rock'n'roll halhatatlanjai közé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.