Kultúra

Spiró egyfelvonásosa a Dorozsmai Színházi Estéken

Spiró egyfelvonásosa a Dorozsmai Színházi Estéken

2012. február 11., szombat
Spiró egyfelvonásosa a Dorozsmai Színházi Estéken

2012. február 18-án 18 órakor Spiró György Prah c. egyfelvonásosa kerül bemutatásra a Dorozsmai Színházi Esték keretében.

Spiró György

a legismertebb és a legelismertebb kortárs magyar színpadi író. Több színműve, mint a Csirkefej, az Imposztor, a Kvartett bejárta nemcsak Magyarországot, de rengeteg külhoni színház is a műsorára tűzte. Úgy tűnik, legújabb szerzeménye, a „Prah” valamennyi korábbi művének karrierjét felülmúlja. 2007-es ősbemutatója óta, ezen rövid időszak alatt is már több magyarországi színház bemutatta. A történet egy szegény házaspárról szól, akik megütik az ötös lottón a főnyereményt. A tervezgetés, hogy mi is legyen tovább, tehetetlenkedésük finom, mégis helyenként harsány humorral kerül bemutatásra. A nézők könnyedén tudnak haladni a sztorival, nem fulladoznak a filozófiai mélységekben, miközben a darab mégis tele van igazi emberi filozófiával. Az előadást a Dorozsmai Színházi Esték is műsorra tűzte, február 18-án 18 órakor tekinthetjük meg. Nő:

Müller Júlia

Férfi:

Korognai Károly

Díszlet- jelmeztervező:

Bozóki Mara

Színpadmester:

Balázs András

Ügyelő-rendezőasszisztens:

Kriston Szabolcs

Súgó:

Balázs Éva

Rendező:

Korognai Károly

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.