Kultúra

Újabb hét Magyar Örökség-díjat adnak át

Újabb hét Magyar Örökség-díjat adnak át

2011. december 10., szombat
Újabb hét Magyar Örökség-díjat adnak át

Újabb hét jelentős magyar teljesítményt jutalmaznak Magyar Örökség-díjjal december 17-én. A kitüntetéseket ezúttal is a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében adják át.

A negyedévente odaítélendő díjra a bírálóbizottság ezúttal

Csókos Varga Györgyit,

Mikulás Ferencet, Rátai Dánielt, Szíjártó Istvánt

, a

Schulek

házaspárt, a Pápai Református Kollégiumot és a magyar katonai térképészetet találta méltónak. A Magyar Örökség és Európa Egyesület közlése szerint Csókos Varga Györgyi az általa létre hozott Etyeki Műhelyért, alkotó és kutató munkájáért kapja a díjat. A Schulek házaspár nemzetszolgálatáért, Mikulás Ferenc a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban végzett munkájáért, Rátai Dániel feltaláló világhírű találmányáért, a Leonar3Do háromdimenziós rajzoló szoftverért,

Szíjártó István

pedig az általa szervezett Balaton Akadémia Táj- és Magyarságkutató Központért részesül a kitüntetésben. A magyar katonai térképészet - az indoklás szerint - történelmi jelentőségű teljesítményéért találtatott érdemesnek a kitüntetésre, a Pápai Református Kollégium pedig több évszázados hit- és nemzetmegtartó tanítói, nevelői szolgálatáért kapja meg a Magyar Örökség díjat, amellyel korunk, valamint a 20. század első felének legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazza a Magyar Örökség és Európa Egyesület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.