Kultúra

Sheket lemezbemutató koncert az IH-ban

Sheket lemezbemutató koncert az IH-ban

2011. december 5., hétfő
Sheket lemezbemutató koncert az IH-ban

A szegedi zenekar, megtörve a hosszú csendet, új koronggal jelentkezik! Az együttes a legújabb hanganyag bemutatásával az eddigi legnagyobb volumenű Sheket-produkciót ígéri.

A vegyes összetételű banda koncertjein állandó vendég a Kankalin Néptáncegyüttes, azonban most a produkció bővül vonósokkal, valamint a szegedi underground műfajból ismert Fman és DJ Globe is közreműködnek néhány szám erejéig. Az előzenekar a szegedi Kravaiar együttes lesz. Több zenei stílus találkozásának – a táncolós hip-hoptól kezdve a rockos hangzáson keresztül a klasszikus hangszerelésig – lehetünk majd december 13-án fül- és szemtanúi az este folyamán. Az együttes repertoárjában a klezmer népzene sokszínűen keveredik egyéb műfajokkal, ezzel egy teljesen új, egyedi hangzásvilágot létrehozva. "A zenekar alapjának hangszerösszetételéből adódó klezmeres hangulat áthatja azt a zenei témakört amit játszunk. Ettől függetlenül a hangzásvilág igen színes, hiszen nem zárkózunk el a rocktól, a ska-tól, a reggaetől, de egy két húzósabb hip-hop ütem és szinte filmzeneinek mondható akkordkör is helyet kap zenénkben. Ami a legfontosabb, hogy igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni a magyar népzenére, a népdalokra, és az ezekből formált sajátos dallamvilágra. Stílusunkat leginkább a "kavalkád" szóval tudnám jellemezni" – mondja magáról az együttes. A lemezbemutató koncert 2011. december 13-án 20 órakor kezdődik az IH Rendezvényközpontban a Kravaiar zenéjével, majd 21 órakor lép színpadra a Sheket. Jegyek elővételben a Ticket Portal jegyirodáiban és az IH-ban 700 Ft-ért, a koncert napján a helyszínen 1200 Ft-ért vásárolhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.