Koch-borok a Napsugaras Boresteken


Folytatódik a Napsugaras Borestek sorozat december 15-én 17 órától az Alsóvárosi Tájházban. A kóstoló vendége Koch Csaba Hajós-Bajai borász lesz.
Koch Csaba
szegedi egyetemistaként születésnapjára kapott 0,2 hektár szőlőt a nagyapjától. Gyerekként még nagyon nem szerette a permetezőt cipelni, se kapálni a sorok között, de az első kicsi birtok átalakította a gondolkodását. Beleszeretett a szőlőbe. Ma már 90 hektár fölött hoz döntéseket. Bár szülei pedagógusok voltak, a felmenők tizenhárom generáción keresztül foglalkoztak szőlővel és borral. Ez a mélyről táplálkozó elkötelezettség és tudás, no meg egy mezőgazdasági mérnöki és egy borász szakmérnöki végzettség működik a példás borotai és villányi vállalkozásban. Brüsszeli arany, országos borversenyen elért három arany, Kalocsa, Villány(!) és Hódmezővásárhely bora, valamint az MTA bora cím: a legutóbbi másfél év termése. December 6-án az országos rozé borversenyen is begyűjtött két aranyat. Széles termékskála, gyümölcsösség, jó ihatóság, nagyon magas színvonal jellemzi.
A kóstolásra váró borok:
Hajós-Bajai Rajnai Rizling 2011 – hordóminta Hajós-Bajai Cserszegi Fűszeres 2011 Hajós-Bajai Barrique Chardonnay 2009 Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rozé 2011 Villányi Portugieser 2011 Villányi Kékfrankos – Cabernet Sauvignon Rozé 2011 Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon 2009 Villányi Cabernet Sauvignon 2008