Kultúra

Ismét lesz Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál

Ismét lesz Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál

2011. szeptember 12., hétfő
Ismét lesz Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál

Immár hagyományosan, idén a negyedik alkalommal kerül megrendezésre Szeged-Szabadka viszonylatban a Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál a SÍN-tér Kulturális Egyesület, a Symposion-Egyesület, a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör és a Prae szervezésében.

A gazdag irodalmi, zenei, filmes és képzőművészeti programokat kínáló fesztiválnak, amelyre a szervezők hangsúlyosan nem csak Szegedről és Szabadkáról várják az érdeklődőket, képzeletbeli tengelyét kétszeresen is a magyarországi és szerbiai város közötti vonatút adja. A sínbusz október 1-jén indul Szegedről Szabadkára (gyülekező 10-kor a szegedi vasútállomás restijének teraszán), majd másnap, október 2-án vissza (gyülekező 13-kor a szabadkai vasútállomás teraszán) – az út mindkét irányba ingyenes, a becsületkasszába érkező önkéntes adományokat örömmel fogadják a szervezők. A vonaton zajló felolvasások és zenélés után mindkét városban további kulturális programok várják a közönséget. Az irodalmi szekcióban többek között

Kukorelly Endrét, Jeles Andrást, Fenyvesi Ottót, Pollágh Pétert, Dragan Velikićet, Mihajlo Pantićot

, és

Zvonko Karanovićot

láthatjuk és hallhatjuk. A Tudósok zenekar mind Szegeden, mind Szabadkán fellép a fesztivál keretében. Szabadkán, a Lifka moziban Jeles András filmjei kerülnek vászonra, ugyanitt október 1-jén a rendezővel való beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődök. Szegeden viszont a szerb rendező

Želimir Žilnik

filmjeiből lesz válogatás a Grand Café moziban és kávézóban. A teljes program, és a korábbi fesztiválokról született beszámolók a kulturcsempesz.blogspot.com címen tekinthetők meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.