Kultúra

Nmon Ford alakítja Escamillót a szegedi Carmenben

Nmon Ford alakítja Escamillót a szegedi Carmenben

2011. július 21., csütörtök
Nmon Ford alakítja Escamillót a szegedi Carmenben

A fiatal amerikai basszbariton, Nmon Ford alakítja Escamillo szerepét Bizet Carmen című operájában, melyet július 29-én és 30-án láthat a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Kerényi Miklós Gábor

rendezése a tavalyi szabadtéri évad legsikeresebb előadása volt. A szegedi Dóm térre idén is visszatérő darab címszerepét újra a sugárzó szépségű

Mester Viktória

alakítja, Don Josét

Arnold Rutkowski

játssza, és Mercedesként a közönség ismét találkozhat a fiatal szerb mezzoszopránnal, Jelena Koncsarral. A nézők azonban új énekeseket is hallhatnak: Frasquita

Fischl Mónika

, Escamillo, a torreádor pedig

Nmon Ford

lesz. Mint azt első szegedi próbáján, csütörtökön a fiatal amerikai basszbariton elárulta, már nyolc-tíz produkcióban énekelte Escamillo szerepét, legutóbb Itáliában. A világhálón látta a tavalyi Dóm téri előadást is, amely nagyon tetszett neki.

A fiatal afroamerikai operaénekes, aki hároméves kora óta foglalkozik zenével - előbb zongorázni, majd énekelni tanult -, és már több Grammy-díjas produkcióban is részt vett, elmondta: bár több Verdi- és Wagner-műben bemutatkozhatott, igazi szerepálma a Lohengrin Telramundja. Kerényi Miklós Gábor rendező hangsúlyozta: a bő egyhetes próbafolyamat során mindenkire kemény munka vár, az idő azonban elegendő arra, hogy a nemzetközileg is jegyzett Nmon Ford beilleszkedjen a darabba. „Rendezői koncepciómban Escamillo alakja igen erőteljes és erotikus. Nagy öröm számomra, hogy idén el tudta vállalni a szerepet Nmon Ford, hiszen amellett, hogy az afroamerikai operaénekes karakteres figura – külföldön igazi sztár és médiahős –, a férfiasság valódi megtestesítőjeként, élő szimbólumaként lép majd a színpadra” - így a rendező, aki azt is elárulta: Fordot az elmúlt években többször kiáltották ki a legszebb, legszexibb baritonnak az operavilágban – nem véletlenül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.