Kultúra

A csövektől a Fonogram-díjig – a Subscribe-story

A csövektől a Fonogram-díjig – a Subscribe-story

2011. április 2., szombat
A csövektől a Fonogram-díjig – a Subscribe-story

Az elmúlt három hónapot próbákkal és stúdiózással töltötte, hogy elkészítse eddigi legizgalmasabb, legszínesebb, új zenei megoldásokkal teli albumát a Subscribe. A Fonogram-díjas zenekar új lemeze, a Bookmarks március végén jelenik meg, a bemutató turné április 8-án indul Debrecenből, Szegedre pedig április 20-án érkezik a banda. A zenekar két frontemberével, Horváth Attilával és Anga Kis Miklóssal beszélgettünk.

– Fonogram-díjat kapott nemrégiben a zenekarotok, a szakmában ez nívós elismerésnek számít.

Horváth Attila:

Ez a legrangosabb, könnyű zenei díj, amit rock zenekarként kaphat egy banda, mérhetetlenül büszkék vagyunk rá. 2008 végén megjelent a második lemezünk a Stuck Progress To Moon, és a kiadó a megjelenést követően úgy döntött, hogy jelölik a Fonogram-díjra. Néhány hónap múlva a Fonogram szervezők hívtak, hogy játszani is kellene a gálán, akkor már sejtettük, hogy valami nagy öröm érhet minket, mikor a díjkiosztón végül kimondták a zenekar nevét… az egy leírhatatlan érzés volt.

Anga Kis Miklós:

Az év modern rock lemeze díjat nyertük el.

– Milyen műfaj az a modern rock?

A.K.M.:

Mikor egy 2011-es zenekar igyekszik 2011-es rockot játszani. De a tréfát félretéve mi a rock népszerűbb, aktuális de minőségi irányzatát követjük, szöveg- és zenecentrikus muzsikát, torzított gitárokkal, ahol a ritmusban a klasszikus, kétnegyedes rockütem dominál.

Olvassa tovább az interjút a SZEGEDmaCafé oldalán!

Petró Annamari

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.