Kultúra

Lammermoori Lucia a Belvárosiban

Lammermoori Lucia a Belvárosiban

2011. március 18., péntek
Lammermoori Lucia a Belvárosiban

A New York-i Metropolitan Operából láthatnak élő közvetítést az érdeklődők magyar feliratozással, március 19-én, szombaton 18 órától a szegedi Belvárosi Moziban. Donizetti Lammermoori Lucia című operája az operairodalom egyik legsikeresebb műve, s egyben a bel canto műfaji csúcsteljesítménye, kiváló példája író és zeneszerző egymásra találásának.

A skót-angol romantika egyik legjelentősebb alkotója,

Walter Scott

teremti meg azt a családok harcára épülő lovagkori világot, amelyet később a világirodalom több nagyját, és a zeneszerző

Donizettit

is megihlette. Szövegét Walter Scott regénye nyomán

Salvatore Cammarano

írta. A címszerepet sokak kedvence,

Natalie Dessay

énekli, akinek tenorista partnere, a máltai

Joseph Calleja

. A francia

Ludovic Tézier

Belcoreként már a londoni Covent Garden közönségét is meghódította, a dél-koreai

Kwangchul Youn

pedig ugyanezzel a szereppel alapozta meg nemzetközi sikereit. A Belvárosi Mozi Zsigmond Vilmos termében szombaton 18 órakor kezdődik a mintegy négy órás előadás.

Szereplők:

Lucia: Natalie Dessay Edgardo: Joseph Calleja Enrico: Ludovic Tézier Raimondo: Kwangchul Youn Közreműködik: a Metropolitan Opera Zenekara és Kórusa Rendező: Mary Zimmerman Vezényel: Patrick Summers Librettó: Salvadore Cammarano

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.