Kultúra

Délvidéki magyar írók a Lipcsei Könyvvásáron

Délvidéki magyar írók a Lipcsei Könyvvásáron

2011. március 8., kedd
Délvidéki magyar írók a Lipcsei Könyvvásáron

Vajdasági magyar írók is részt vesznek a Lipcsei Könyvvásár Középpontban Délkelet-Európa című rendezvénysorozatán a jövő héten.

Csütörtökön, március 17-én a délvidéki származású, Budapesten élő Radics Viktória, valamint Toldi Éva, Tolnai Ottó és a Svájcban élő, óbecsei származású Melinda Nadj Abonji részvételével tartanak pódiumbeszélgetést. Az est moderátora Dalos György Berlinben élő magyar író lesz. Mint emlékezetes, Melinda Nadj Abonji kapta tavaly a Deutscher Buchpreist (Német Könyvdíjat) a Galambok röppennek fel című kötetéért. Idők szemtanúi címmel a 20. századi szellemi mozgalmakról beszélget jövő vasárnap több szerb író - Bora Čosić, Aleksandar Gatalica és Ivan Ivanji - mellett a vajdasági Végel László és a Kölnben élő Žarko Radaković szerb író. Délkelet-Európa az eddigieknél is gazdagabb programmal szerepel a március 17-én megnyíló Lipcsei Könyvvásáron, amelynek idei díszvendége Szerbia. Felolvasások, témák, viták és más, egész estét betöltő műsorok sokasága várja a nagyközönséget több mint hetven szerző részvételével Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Koszovóból, Horvátországból, Macedóniából, Montenegróból, Romániából, Szerbiából és Szlovéniából - olvasható abban a közleményben, amelyet Kontra Ferenc író juttatott el az MTI-hez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.