Kultúra

„Szent Gergely vitézei” toboroznak Ópusztaszeren

„Szent Gergely vitézei” toboroznak Ópusztaszeren

2011. február 25., péntek
„Szent Gergely vitézei” toboroznak Ópusztaszeren

2011. március 11-én, pénteken gergelyjáró iskolások dobbal, zászlóval „czifrán s pántlikásan” köszönnek be az ópusztaszeri skanzen házaiba, nebulókat és adományt gyűjtve az idén 100 esztendős árpádhalmi tanyai iskolának.

Ópusztaszeri általános iskolások elevenítik fel a Gergely-járás hagyományát, ezt a köszöntő és adománygyűjtő dramatikus játékot. A gyerekek énekelve bejárják a skanzen házait, hogy iskolásokat toborozzanak, s némi adományt gyűjtsenek a Tanító Úrnak. A házigazdák megvendégelik őket, majd a nyársra szalonnát szúrnak, a kosárba tojást, kolbászt, zsírt tesznek. A skanzenben található tanyai iskola születésének 100. évfordulója alkalmából hirdetik meg a „Tanyasi tanítók és nebulók találkozóját”, majd a „Volt egyszer egy oskola” program keretében múltidéző tanórán vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvényre 2011. március 11-én, pénteken 10 órától kezdődően kerül sor az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében (Ópusztaszer, Szoborkert 68.). Bővebb információ:

http://opusztaszer.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.