Kultúra

Az utolsó léghajlító volt a legrosszabb film 2010-ben

Az utolsó léghajlító volt a legrosszabb film 2010-ben

2011. február 27., vasárnap
Az utolsó léghajlító volt a legrosszabb film 2010-ben

Öt Arany Málna-díjat is elnyert Az utolsó léghajlító című fantázia akciófilm a vasárnap virradóra Los Angelesben megrendezett díjkiosztó gálán, amelyen az elmúlt év legrosszabb filmalkotásait és alakításait díjazták.

Az utolsó léghajlító kapta a legrosszabb filmért, a legrosszabb rendezésért és a legrosszabb forgatókönyvért odaítélt díjakat, a benne szereplő

Jackson Rathborne

pedig elnyerte a legrosszabb férfi mellékszereplőnek járó díjat. A film egy speciális Arany Málnát is kapott 3D-kategóriában. Az Arany Málna-díjakat (rövid angol nevén Razzie-ket) hagyományosan egy nappal az Oscar-gála előtt osztják ki Los Angelesben. A Szex és New York 2 című film három Arany Málnát is kapott, köztük a legrosszabb női főszereplőnek járó díjat, amelyet teljes női főszereplőgárdájának,

Sarah Jessica Parkernek, Cynthia Nixonnak, Kim Cattrallnak

, valamint

Kristin Davisnek

ítéltek oda.

Ashton Kutcher

kapta a legrosszabb férfi főszereplőnek járó Arany Málnát a Valentin nap című filmben nyújtott alakításáért.

Jessica Albának

jutott a legrosszabb női mellékszereplőnek járó Arany Málna-díj az Utódomra ütök, a Valentin Nap, a Gyilkos bennem és a Machete című filmben nyújtott alakításaiért.

M. Night Shyamalan

Az utolsó léghajlító rendezője és forgatókönyvírója legutóbb 2006-ban kapott Arany Málnát az év legrosszabb rendezéséért és a legrosszabb mellékszereplésért is. Az Arany Málna alapítvány 1980 óta adja ki a Razzie-kat. A jelöltek közül szavazással választják ki a díjazottakat, az Egyesült Államokból és 17 másik országból 657-en szavazhatnak. A díj egy golflabda-nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna. A díjazottak ritkán jelennek meg az ünnepélyes díjkiosztón. Ezt történt szombaton is, amikor egyetlen hollywoodi sztár sem ment el az ünnepségre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.