Kultúra

Indul a Kortárs Balett Egyiptomba + VIDEÓ

Indul a Kortárs Balett Egyiptomba + VIDEÓ

2011. január 7., péntek
Indul a Kortárs Balett Egyiptomba + VIDEÓ

Pénteken csomagol a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházának Balett-termében a Szegedi Kortárs Balett társulata, hétfőn, január 10-én ugyanis Kairóba indul. A táncosok a Kairói Magyar Kulturális Intézet és a Kairói Opera közös meghívására utaznak Egyiptomba, melynek fővárosa mellett Alexandriában is eltáncolják az együttes legnépszerűbb, Carmina Burana című darabját.

Pataki András

, a Szegedi Kortárs Balett ügyvezető igazgatója a Telin TV-nek elmondta, egy hetet tartózkodik Egyiptomban a társulat. A sajnálatos újévi alexandriai események a biztonsági körülményeket megnehezítették. Az ügyvezető arról is beszélt, hogy szerették volna hajóztatni a díszleteket, de a fuvarozó olyan borsos árat szabott meg, hogy inkább kiküldték a darab díszlet- és jelmeztervezőjét, és a Kairiói Opera segítségével reprodukálták a díszleteket egy részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.