Kultúra

Hajnalig „húzták” a Jazz Napokon + FOTÓK

Hajnalig „húzták” a Jazz Napokon + FOTÓK

2010. november 6., szombat
Hajnalig „húzták” a Jazz Napokon + FOTÓK

Pénteken a Belvárosi moziban a szegedi Dél-alföldi Ütőegyüttes fellépésével kezdetét vette a Jazz Napok programsorozata. Takó Lajos ütőtanár több évtizedes álma teljesült a színpadon.Talán a hosszú várakozásnak és tervezésnek köszönhető a „kevesebb több lett volna” érzés.

Az átgondolatlan színpadkép következtében a nézők többnyire csak gazdátlan xilofonokat és kottákat láttak, a zenészek mindezek mögött, a doboknál múlatták az időt. Az „utánpótláskorú”

Takó Soma

jelenléte a koncert teljes ideje alatt indokolatlan volt, egy szám erejéig, külön bemutatva őt sokkal hatásosabb lett volna. Ennek ellenére a workshop ötlete jó, akár egész estés előadás is kerekedhet belőle. A folytatásban, már teltház előtt

Elsa Valle

szórakoztatta a nagyérdeműt, bár a kubai énekesnő túlcsorduló szeretetrohama kicsit rátelepedett a programra. A zenészek azért többnyire kibújtak a díva öleléséből.

Rozsnyói Péter

zongorajátéka lenyűgöző volt,

Kőszegi Imre

dobon,

Orbán György

bőgőn hibátlanul és alázattal kísért,

Winand Gábor

pedig ismét bebizonyította, hogy megbízható szaxofontudása mellett ő az egyik legjobb magyar jazzénekes. A kubai-magyar házaspár közös énekszólói meghatóan szép pillanatokat jelentettek. Az est fénypontja

Wallace Roney

quintetje volt, bár én inkább a Roney testvérekre és az őket kísérő fiatal trióra bontanám a produkciót. Ám ezt pozitív értelmében gondolom. Igazi ízelítőt, csemegét kaptunk az amerikai fekete jazzből, profizmusból és tiszteletből. Példaértékű volt, ahogyan a két fúvós Roney átengedte a teret fiatal zenésztársainak, akik mindezt meghálálva rendesen odatették magukat. Wallace Roney és zenekara nem sajnálta az időt, több mint kétórás produkcióval átzenélte a nézőket szombat hajnalra.

Drienyovszki András

álma, hogy Szegeden újra élő jazz klub működjön, szombat hajnalban öltött testet. A Port Royal Mulatóban

Baló István

és barátai idézték fel a hajdani jam session hangulatot. A szombati műsorban sajnos változás van,

David „Fingers” Haynes

betegség miatt nem érkezett meg, így

Winx

társa a magyar

Nagy János

lesz. A program a Belvárosi moziban este fél nyolckor kezdődik,

Dés András

quartetjét követi Winx, az estét és a Jazz Napokat egy nemzetközi összetételű world-jazz formáció, a Sleeping Camel koncertje zárja.

Petró János

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.