Kultúra

Szombaton Hagymanap lesz Ópusztaszeren

Szombaton Hagymanap lesz Ópusztaszeren

2010. augusztus 30., hétfő
Szombaton Hagymanap lesz Ópusztaszeren

Szeptember 4-én, szombaton Hagymanapot tartanak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban - tájékoztatta portálunkat Zelena András, az Emlékpark sajtófelelőse.

„Termesztenek pedig veres és fokhagymát sokat…” – írta

Szirbik Miklós

prédikátor a makóiakról 1836-ban. A termesztés egykori fogásairól, a hagyma felhasználásáról, gyógyhatásáról és sok más érdekességről szól majd ez a nap a Nemzeti Történeti Emlékparkban 2010. szeptember havának 4. napján. Ki lehet próbálni a hagymatisztítást, lesz kóstoló vöröshagymából és tradicionális, hagymaalapú magyar ételekből, a konyhakertész érdeklődők pedig szert tehetnek vetni való hagymamagra és dughagymára is. Aki részt vesz a fokhagymafűzésben, az füzérét is magával viheti. A szervezők bemutatják a „dikkölőt” a makói tanya udvarán, és természetesen lesz dél-alföldi muzsika is, hiszen ahogy a makói mondás tartja: „vöröshagyma, fokhagyma, az is mindjárt egy nóta…” A Hagymanap szeptember 4-én, szombaton délben kezdődik, s a rendezők kora estig várják az érdeklődőket!

A rendezvény helyszíne:

6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.

Időpontja:

2010. szeptember 4.

Bővebb felvilágosítás:

Tel.:

62/275-133

Fax:

62/275-007

E-mail:

titkar@opusztaszer.hu

Honlap:

www.opusztaszer.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.