Kultúra

Sanghajban vendégszerepel a Szegedi Kortárs Balett

Sanghajban vendégszerepel a Szegedi Kortárs Balett

2010. augusztus 16., hétfő
Sanghajban vendégszerepel a Szegedi Kortárs Balett

A sanghaji világkiállításra indul a Szegedi Kortárs Balett; a kínai felkérés az expo magyar nemzeti napja kapcsán jutott el a társulathoz - mondta el a hétfői sajtótájékoztató kapcsán a társulat vezetője az MTI-nek.

Pataki András

kifejtette: az együttes egy korábbi produkcióból mutat be részleteket a kínai metropoliszban.

Eötvös Péter

világhírű kortárs zeneszerző Atlantisz című művére készült,

Juronics Tamás

által koreografált táncprodukciójának ízelítőjét adják elő augusztus 22-én. A felkérés alapján már több mint fél éve dolgoznak, a társulat tizenöt táncosa már javában próbál, hogy a magyar nemzeti nap keretén belül megrendezendő gálaműsoron sikeres produkciót adjanak elő. Mint a vezető elmondta: bár korábban jelentős díszlettel dolgoztak, most vetített háttérrel és vizuális effektekkel biztosítják a hangulatot az előadáshoz. A művészek szerdán utaznak és egy hét múlva térnek haza. A szegedi balettművészek produkciója mellett a gálán többek között fellép

Miklósa Erika, Palya Bea, Snétberger Ferenc

és számos kiváló művész. Mint azt az igazgató, Pataki András elmondta, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy együttese képviselheti a magyar kortárs tánckultúrát ezen a kiemelt figyelemmel kezelt nemzetközi porondon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.