Kultúra

Nyár végéig marad a lepkeház a múzeumban

Nyár végéig marad a lepkeház a múzeumban

2010. július 2., péntek
Nyár végéig marad a lepkeház a múzeumban

Eddig 453 áldozata van a szegedi Móra Ferenc Múzeum élő lepkekiállításának, a szervezők által pillangó-valóságsónak nevezett tárlatnak. A korábbi tervek szerint a lepkekiállítás július 4-ig várta volna az érdeklődőket, de a múzeum tárgyalásai eredményesnek bizonyultak, így egészen nyár végéig élő pillangókat figyelhetnek meg a múzeumba látogatók.

E napokig közel félezer lepke született meg és pusztult el a kiállítótérben kialakított lepkeházában. Az előpillangók Tajvanról érkeznek bábállapotban, itt kelnek életre, és itt ér véget az életük. Az elpusztult lepkéket a múzeum archiválja, preparálja. A rendkívüli pillangótárlat látogatóit őserdei-trópusi klíma fogadja a szegedi Kultúrpalotában. A szépséges pillangók számára ugyanis 65% feletti páratartalmat kell biztosítani. Az elpusztult lepkék helyett újak népesítik be a lepkeházat júliusban és augusztusban is, ezért a nyári hónapokban is friss előpillagó-szállítmányok érkeznek majd Tajvanból. Eddig közel 18 ezren látták a népszerű kiállítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.