Kultúra

Honismereti tábor határon inneni és túli gyermekeknek

Honismereti tábor határon inneni és túli gyermekeknek

2010. július 9., péntek
Honismereti tábor határon inneni és túli gyermekeknek

Idén immár negyedik alkalommal szervez honismereti gyermektábort a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK. A programokon 2010. július 12-17. között 27, részben Csongrád, részben Arad megyei és délvidéki gyermek és 5 pedagógus vesz részt.

A cél, hogy a többségi társadalomban élő gyermekek bevonásával a magyar történelem, hagyományok, kultúra tekintetében játékos formában közvetítsenek ismereteket, erősítve ezzel a kisebbségben élők anyanyelvi kompetenciáját, etnikai identitásukat és ápolják a kapcsolatukat az anyaországgal. A tábort 2010. július 12-én hétfőn 15 órától Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke nyitja meg a Sághy Mihály Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégiumban (Csongrád, Gyöngyvirág u. 18.). A táborozó gyerekek ellátogatnak például kedden az ópusztaszeri emlékparkba, szerdán a szentesi gyerekkönyvtárban vesznek részt foglalkozásokon, csütörtökön Csongrádon néznek meg egy pékséget és tanulnak cipót és kenyérlángost sütni, majd Hódmezővásárhelyen meglátogatják Ambrus Sándor fazekasműhelyét, pénteken pedig Szegedre kirándulnak, megnézik a Móra-múzeumot, a Fekete Házat és például a Vadasparkot. Az eseményre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.