Kultúra

Önkéntesek toborzásába kezdett a szegedi Móra múzeum

Önkéntesek toborzásába kezdett a szegedi Móra múzeum

2010. április 10., szombat
Önkéntesek toborzásába kezdett a szegedi Móra múzeum

Önkéntesek toborzásába kezdett a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a közgyűjtemény munkatársai abban bíznak, hogy kellő számban jelentkeznek majd civilek, akik részesei szeretnének lenni az intézmény kulturális küldetésének - tájékoztatta Medgyesi Konstantin sajtóreferens az MTI-t.

A szegedi közgyűjtemény várja a múzeumi világot szerető, múzeumbarát lelkületű, érdeklődő, kulturális területen tenni vágyó polgárokat. A jelentkezők április második felétől szakmai felkészítő programokon vesznek részt: megismerhetik a legendás szegedi Kultúrpalota történetét, kiállításait, gyűjteményeit. A tárlatvezetések módszertani kérdéseit országos hírű szakemberek segítségével sajátíthatják el a civilek. A Móra Ferenc Múzeum munkatársai hiszik, az így vállalt önkéntes tevékenység hasznos és egyben élményteli időtöltést jelent Szeged meghatározó kulturális intézményében. A felkészítést és eredményes vizsgát követően az önkéntes tárlatvezetők a múzeummal kötött megállapodás alapján tartanak majd tárlatvezetéseket nyugdíjas csoportok számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.