Kultúra

Szegeden mutatkoznak be a hazai Lions Clubok + HANG

Szegeden mutatkoznak be a hazai Lions Clubok + HANG

2010. március 16., kedd
Szegeden mutatkoznak be a hazai Lions Clubok + HANG

A közvéleménynek szeretnék bemutatni szervezetüket és tevékenységüket a magyarországi Lions Clubok az Első Országos Lions Napok programsorozatán, amely pénteken kezdődik Szegeden - közölte Kővári Árpád, a Szeged Első Lions Club soros elnöke kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

Az Egyesült Államokban, a Lions-mozgalom szülőhazájában már hagyomány, hogy a klubok az év egy-egy napján bemutatkoznak a szélesebb közvéleménynek, megismertetik tevékenységüket korábbi és jövendőbeli támogatóikkal - mondta az elnök a március 27-ig tartó programsorozatról. Hozzátette, hogy Magyarországon a pénteken kezdődő rendezvénysorozat lesz az első. Az első Lions Clubok a második világháborút követően jöttek létre az Egyesült Államokban, jelenleg 198 országban több mint 44 ezer szervezet működik, közülük félszáz Magyarországon. A Szeged Első Lions Clubot 2001-ben alapították; a jótékonysági szervezet mintegy 100 millió forintnyi adományt gyűjtött össze és jutatott el főként gyermekintézményeknek és látássérülteket segítő szervezeteknek az utóbbi években. Pénteken az oroszlános klub színeibe öltözik a szegedi Kárász utca, ahol kora délután felvonulnak a hazai szervezetek képviselői. A Klauzál téren az érdeklődők szabadtéri kiállításokon ismerhetik meg a klubokban folyó munkát, és számos koncert is szórakoztatja majd az egybegyűlteket: föllép

Tolcsvay László

, egy fiatal látássérült énekes,

Szabó András

és a szintén vak szintetizátoros,

Jánoki Márió

. A programok sora

Érdi Tamás

zongoraművész jótékonysági koncertjével zárul a Korzó Zeneházban. Március 27-ig az ország számos nagyvárosában hasonló rendezvényeken mutatkoznak be a helyi Lions szervezetek.

Hallgassa meg a Rádió88 Németh Istvánnal, a Lions Klubok egyik alkormányzójával készült hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.