Kultúra

Játékra hív a Somogyi-könyvtár

Játékra hív a Somogyi-könyvtár

2010. március 1., hétfő
Játékra hív a Somogyi-könyvtár

Nyerjen belépőt az Oscar-gálára, vegyen részt a könyvtári-színházi játékban, vagy ismerkedjen meg a hangmasszázzsal - a Somogyi-könyvtár programjaival.

Belépő az Oscar-gálára

„Oscar-díjas” játékot hirdet a szegedi Belvárosi Mozi és a Somogyi-könyvtár. A világhírű filmes díjátadó gálához kapcsolódó kérdésekre helyesen válaszolók között egy kétszemélyes mozibelépőt sorsolnak ki. A szerencsés nyertes március 7-én, az Oscar-díj átadásának estéjén megnézhet a Belvárosi Moziban három kiválasztott filmet (például Avatar 3D, Becstelen brigantik, Egek ura, Doktor Parnasszus stb.) Ezután természetesen megtekintheti a díjátadó ceremónia élő, mozivászonra vetített közvetítését is. A játék részleteiről a Somogyi-könyvtár első emeleti művészeti részlegében, illetve a könyvtár honlapján, a

www.sk-szeged.hu

oldalon kaphatnak az érdeklődők bővebb tájékoztatást.

Könyvtári-színházi játék

Kiállítással egybekötött játékkal népszerűsíti a Szegedi Nemzeti Színház bemutatóit a Somogyi-könyvtár. Az előadásokról szóló kérdésekre válaszolók „ajándék áron” kaphatnak színházjegyet.

Feydeau

Bolha a fülbe című vígjátékáról március 8-ig,

Fenyő Miklós

és

Tasnádi István

Aranycsapat című zenés játékáról március 18-ig látható kiállítás a könyvtár második emeletén. A játék részleteit és a kérdéseket a Somogyi-könyvtár honlapján (

www.sk-szeged.hu

) találhatják meg az meg többet az érdeklődők.

Nyomozójáték gyerekeknek

Általános iskolásoknak hirdet várostörténeti nyomozójátékot a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára. A többfordulós vetélkedő-sorozat a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programjához kapcsolódik. Az ötfős csoportoknak testvérvárosunk, Pécs nevezetességeit kell különféle játékos feladatok megoldásával földeríteniük. Az elődöntők győztesei áprilisban pécsi döntővel egybekötött jutalomutazáson vesznek részt. Pécsett hasonló módon készülnek föl a gyerekek Szeged történetéből, s utaznak majd városunkba, a vetélkedő döntőjére. A játékra a Gyermekkönyvtár e-mail-címén (gyermek@sk-szeged.hu) lehet jelentkezni. Bővebb fölvilágosítás a könyvtár 62/425-525/137-es telefonszámán.

Ismét hangmasszázs

Egyre népszerűbbek a gyerekeknek szóló hangmasszázs-foglalkozások a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárában. Az ingyenes bemutatókon

Lovász Éva

hangterapeuta ősi távol-keleti módszerekkel, tibeti hangtálakkal, és persze sok játékkal, mesével fejleszti a 4-6 és 7-9 éves gyerekek képességeit. A programokon csak előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni. A március 12-én, pénteken délután 5 és 6 órakor kezdődő foglalkozásokra a gyermekkönyvtárban személyesen, e-mailben (gyermek@sk-szeged.hu), vagy a (62) 425-525 telefonszámon jelentkezhetnek az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.