Kultúra

Internet Fiesta a könyvtárban korhatár nélkül

Internet Fiesta a könyvtárban korhatár nélkül

2010. március 24., szerda
Internet Fiesta a könyvtárban korhatár nélkül

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a szegedi Somogyi-könyvtár ismét Internet Fiestára hívja korhatár nélkül az érdeklődőket és a könyvtárakat. A 11. magyarországi fesztivál programjaira március 22. és 31. között kerül sor.

Adatbázis-bemutatókkal, foglalkozásokkal, internetes játékokkal várják az érdeklődőket március végéig a könyvtárak – így a szegedi Somogyi Könyvtár is – az Internet Fiesta 2010. elnevezésű programsorozaton. Az idei rendezvénysorozat célja bemutatni, hogy az internet segítségével milyen új közösségek, együttműködések hozhatók létre. A programokban kiemelt szerepet kap a világháló közösségépítő hatása, a személyes kapcsolatok létrejöttét, az önkifejezést és a közös munkavégzést megkönnyítő újfajta eszközök – például az Iwiw, a Facebook, az internetes napló, a GoogleDocs – népszerűsítése, valamint a Web2-es alkalmazások megismertetése. A könyvtárban szakemberek bevonásával ismertetik meg a gyerekekkel és a felnőttekkel a világhálós lehetőségeket és veszélyeket, a hasznos interaktív weboldalakat. A szervezők adatbázis-bemutatókkal, foglalkozásokkal, internetes játékokkal várják a közönséget, külön figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű emberek bevonására. A Somogyiban előadások és online-játék várja az érdeklődőket. Szó lesz a neten elérhető egészségügyi szolgáltatásokról, az időpontfoglalás lehetőségeiről. A „mesélő internet” a nagyszülőknek mutatja be a világháló játékos, mesés, szórakoztató oldalait, amelyekkel leköthetik unokáik figyelmét. A „Te is lehetsz Picasso!” című bemutató résztvevői a képszerkesztő programokat próbálhatják ki. A háromdimenziós panorámaképek világába

Illés Tibor

vezetésével, a térhatáshoz szükséges szemüvegen át pillanthatnak be a nézők. A technikai titkokra kíváncsiak megtudhatják, mi rejtőzik a számítógép és az egér belsejében. A játékos kedvű netezők online-totón tehetik próbára tudásukat és szerencséjüket.

További részletek a könyvtár honlapján.

Programok:

2010. március 24. (szerda) helyszín: 2. emeleti oktatóterem 15.00-16.00 „Egészségesen, fitten, net(t)en” – A neten elérhető egészségügyi szolgáltatások, információk, időpontfoglalási lehetőségek. Előadó: Dobosné Brezovszky Anikó 16.00-17.00 „Mesélő Internet” – Nagyszülők számára játékos, mesés, szórakoztató oldalak bemutatása, amivel leköthetik az unokák figyelmét. Előadó: Piri Ildikó 17.00-18.00 „Te is lehetsz Picasso!” - Picasa képszerkesztő használata Előadó: Piri Ildikó 2010. március 25. (csütörtök) helyszín: 1. emeleti folyóiratolvasó 15.00-16.00 „A világ más szemmel – a panorámafotó” – Valós, 3 dimenziós, térhatású panorámaképek, melyeknek a helyszínen való megtekintéséhez speciális szemüveget is biztosítunk. Előadó: Illés Tibor 16.00-17.00 „Hogyan működik…?” – Kukkantsunk bele a számítógép, winchester, billentyűzet és egér belsejébe! Előadó: Jenőfi Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.