Kultúra

Operahét és balettpremier a színházban

Operahét és balettpremier a színházban

2010. február 23., kedd
Operahét és balettpremier a színházban
Rost Andrea a Bohéméletben, Miklósa Erika Rossini Ory grófjában vendégszerepel márciusban a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol a következő hetekben bemutatják Feydeau Bolha a fülbe című vígjátékát és az Unisono című kortárs balettet is.

Rost Andreát Puccini

operájában Mimiként két estén, március 19-én és 21-én láthatja a szegedi közönség - mondta

Gyüdi Sándor

főigazgató a Tisza-parti teátrum műsoráról tartott keddi sajtótájékoztatón. A két előadás között a Kisszínházban

Miklósa Erika Rossini Ory

grófjában alakítja a grófnő szerepét. Vele és a szegedi társulattal a fővárosi nézők is találkozhatnak március 27-én a Thália Színházban, a vígopera vendégelőadásán a Budapesti Tavaszi Fesztiválon - tette hozzá a főigazgató. Március 5-től láthatja a közönség

Georges Feydeau

Bolha a fülbe című komédiáját

Csiszár Imre

rendezésében. A direktor szerint a darab felhőtlen szórakozást ígér a nézőknek, s parádés helyzeteket és szerepeket kínál a színészeknek, például

Borovics Tamásnak

és

Gregor Bernadettnek.

A Nagyszínház előcsarnokában március 6-án nyílik kiállítás

Gregor József

születésének hetvenedik évfordulója alkalmából. Az örök buffó címet viselő tárlaton a színház, a család és a Somogyi könyvtár gyűjteményéből mutatnak be a három és fél éve elhunyt operaénekeshez kapcsolódó emlékeket.

A Hóra színház és a Szeged Táncegyüttes közös, Takarásban címet viselő estjét március 8-án tartják. A közönség a darabban egyaránt láthat autentikus és feldolgozott néptánci elemeket, hip-hopot, modern és társas táncot, halhat zenét és verseket. A Szegedi Kortárs Balett Unisono című produkciójának premierje Beethoven halálának évfordulóján, március 26-án lesz. A két egyfelvonásos koreográfiát a társulat művészeti vezetője, Juronics Tamás és egy olasz vendégrendező, Mauro Astolfi készíti Beethoven zenéjére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.