Kultúra

SZIN -1: Ezrek verték le sátraikat – képgalériával

SZIN -1: Ezrek verték le sátraikat – képgalériával

2009. augusztus 25., kedd
SZIN -1: Ezrek verték le sátraikat – képgalériával
Délután 17 órakor pedig elkezdődött a -1. nap. Csak a hetijegyes fesztiválozók léphettek be, akik így gördülékenyebben foglalhatták el sátorhelyüket. A nagy hagyományokra visszatekintő Szegedi Ifjúsági Fesztivál (1968) 2003-ban éledt föl ismét (a rendszerváltás után a Gőzerő zenekar frontembere, Szurdi Zsolt és csapata őrizte a szegedi fesztivál tüzét). Mára igazi nagy fesztivál kerekedett a SZIN-ből, nyüzsögnek a támogatók, vendéglátósok és évről-évre egyre többen a fesztiválozók is. Tavaly mintegy 59 ezer ember jött a Tisza partjára, idén a szervezők át szeretnék lépni a 60 ezres küszöböt. (A SZIN egyébként már két éve gazdaságosan működik.)

"Zöldségek" jegyében. Re-pohár

Idén pályázati forrás segítségével még hatékonyabban jelenik meg a környezetvédelem a Partfürdőn. Pénteken még a környezetvédelmi miniszter is Szegedre látogat. A szervezők visszaváltható, 27 ezer úgynevezett re-pohárral is gondoskodnak az ökotudatosságunk hatékonyságáról. A nagyszínpad előtt pedig egy speciális, a Szigeten már tesztelt pormegkötő granulátummal szórják fel a homokot, ami öt napig is megkíméli légzőszerveinket a nagyobb károsodásoktól. A Zöld-SZIN-téren pedig a civilsátrak mellett kerékpárhajtású energiával üzemelő sátorban szórakozhatnak a jelenlévők. A pót-sátorhelyekkel együtt idén 7200 négyzetméteren verhetik fel ideiglenes szálláshelyeiket a fiatalok. Mivel tavaly körülbelül 50-60 ezer sör fogyott, így idén sem számítanak kevesebb „malátaérdeklődésre”, szóval nemcsak zenében, italban sem lesz hiány.

Nagy sorok a „mínusz egyen”

Az első SZIN-ezők már délután egy körül a kerítés tövében ültek, mintegy tucatnyian. A kapunyitásra, délután ötre ez a szám közel a százszorosára emelkedett: legalább ezer fiatal várakozott a nyitás előtti percekben a főbejáratnál. 18 órára a Tisza-parti "A" sátorozó hely jelentős része már el is kelt. A bérlettel rendelkező fesztiválozók tömött sorokban érkeznek, a szervezők az utolsó simításokat végzik. A mai nap Woodstockra emlékeznek a Partfürdőn. A fellépőkről és a részletes programokról itt tájékozódhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.